Украинската радикална организация "Десен сектор" стана политическа партия

  • 22 март 2014 21:06

  • 2479
  • 7
Украинската радикална организация "Десен сектор" стана политическа партия
© Getty Images/Guliver

Представители на украинското радикално движение "Десен сектор" учредиха днес партия със същото име на базата на политическа формация "Украинска национална асамблея" (УНА).

Решение за това бе взето на конгрес на УНА в Киев, съобщи представителят на тази организация Андрей Денисенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Създадена беше политическа партия "Десен сектор". Това стана на юридическата и кадровата основа на УНА, която беше преименувана в "Десен сектор". В нейния състав влязоха и други националистически организации, които подкрепят "Десен сектор".

За водач на партията беше избран Дмитро Ярош, каза Денисенко. Преобразуването на движението в партия дава възможност да действаме на политическата сцена, каза представителят на "Десен сектор" Олег Однорожцев.

По-рано този месец Ярош беше обявен за международно издирване, а на 12 март московски съд постанови за него задочен арест по обвинения в публични призиви към терористична и екстремистка дейност.

Според следствието в изявленията си Ярош публично призовава антируските сили към екстремистки действия и терор на територията на Русия, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

2479 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.05.20 | 10:55

7
Tova e 4etivo za Plevneliev!!!!Da nau4i nesto-naprimer: KAKVO stava v Ukraina?
Дядо Боре

2014.05.20 | 10:55

6
Той чете само американска и европейска преса.

2014.05.20 | 10:55

5
АМИ хубаво,действайте си заедно,образувайте си партии заедно със ''СВОБОДА'' и ''Десен сектор''-ставате железни.Тоя вашия ЯРОШ не беше ли дето извика на помощ УМАРОВ,екстремист.Май всички силови министерства и органи са във ваши ръце.Власт се взема с много изпратени пари от ''задокеански приятели''.Започвайте да разпродавате,имате какво.Нека нашите политици се радват на вашите успехи,защото и те ви се радват и осъждат лошата РУСИЯ.

2014.05.20 | 10:54

4
Браво! Много точно казано. Бих добавил единствено това, че САЩ това и чакаше, за да купи почти цяла Украйна, за да заграби всичките ѝ възможни ресурси, да я изстиска като гъба и да построи безброй военни бази, за да "пази света от лошата Русия". Само че, въпросът е кой ще пази света от самата нея?

2014.05.20 | 10:54

3
Гледах ги,слушах ги,“Каскад“,“Десен сектор“ и други нацисти,това са откачалки в буквалния смисъл,да му мислят всички нормални хора там и онези,които нe са украинци от западната част,изпитвам огромно удоволствие,че не живея в дивия изток и na mi se nalaga da съжителствам с подобни зомбита.
селскио кмет

2014.05.18 | 16:09

2
Споко бе фашизоидче,по-полека през овесо!Забравяш.че сега е пролет.А Мецана когато се събуди през пролетта е най-страшна.Да не пишат вестниците,че си се разболял скоропостижно и ти,и баш -нацитата около теб,от разни лимфоми,и прочие екстри.Фашизоидите не ги долюбва никой.За Русия и Путин да не говорим.А не забравяй и Израел-те си мълчат,но.....

2014.05.18 | 16:09

1
Като чета как жално плаче руската пета колона - мед ми капе на сърцето. Слава Украiны!

Добави коментар

Водещи новини