Арест за кмета на Тетевен и неговия земестник (обновена)

  • 21 март 2014 17:43

  • 2255
  • 1
Арест за кмета на Тетевен и неговия земестник (обновена)
©

Окръжният съд в Ловеч постанови постоянна мярка "задържане под стража" на кмета на община Тетевен Милен Милев.

Мотивът на съда е, че е налице опасност обвиняемият да извърши престъпление. Адвокатът на подсъдимия Николай Беров заяви, че ще обжалва решението пред Апелативния съд във Велико Търново. Той ще заседава на 27 март от 10.00 часа. В съдебната зала прокурорът Валентин Вълков заяви, че са налице данни и доказателства за извършено престъпление. По думите му през март 2012 г. е сключен договор за снабдяване с храни детските заведения на територията на община Тетевен. Две седмици по-късно договорът е прекратен, тъй като Агенцията по
безопасност на храните е установила, че фирмата не отговаря на новите изисквания. След това е следвало незабавно община Тетевен да открие нова процедура по възлагане на обществена поръчка. За това има докладна записка от заместник-кмета Левчана Хаджиева до кмета Милев. В такава процедура обаче не се влиза в продължение на година и шест месеца. През този период фирмата продължава да доставя храна на детските заведения без договор и без възлагане - до август 2013-а.

Оттогава насам е започнало доставянето на храна от друга фирма, която според Вълков е със същия представител като на предходната. По данни на прокуратурата и двете фирма са свързани с близки на приятелката на Милев, което самият той призна пред журналисти по-рано днес. Вълков представи пред съда и справка за съдимост на Милен Милев, както и справка за предходно дело, по което е бил обявен за общодържавно издирване в качеството на свидетел. Втората съдът не прие като доказателство по настоящето дело, тъй като не е съотносима с него.

По-рано днес Окръжният съд отстрани от длъжност кмета Милен Милев. Отстранен е и заместник-кметът Детелин Пърлев. По-късно съдът се произнесе Детелин Пърлев също да остане в ареста.

Последвайте канала на

БТА
2255 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.22 | 10:46

1
На фона на милиардите,който крадат червените хмери тоя дудук е като селска пръчка.

Добави коментар

Водещи новини