Мишел Обама посети гимназия в Пекин (снимки)

  • 21 март 2014 10:08

  • 1215
  • 2
Мишел Обама посети гимназия в Пекин (снимки)
© Getty Images/Guliver

Първата дама на САЩ Мишел Обама се упражни в практикуването на китайска калиграфия днес по време на посещение в пекинска гимназия, в началото на едноседмично посещение в Китай, чиято цел е насърчаване на личните контакти, съобщи Асошиейтед прес.

Обама се срещна тази сутрин с Пън Лиюан, съпругата на китайския президент Си Цзинпин. В компанията на двете си дъщери Малия и Саша и майка си Мариан Робинсън, Мишел Обама се пробва да изпише китайския йероглиф за думата "вечен" под напътствията на 16-годишния ученик Лу Юйхун.

След това Пън написа четирибуквен куплет и го подари на Обама. Това е първата среща между двете жени, чиито съпрузи управляват първата и втората най-големи икономики в света и опитват да изградят нови отношения, основани на доверие и взаимно уважение.

По-късно Пен придружи Обама до бившия императорски дворец, а след това ще имат организирана вечеря на четири очи и забавна програма.

Утре Обама ще посети престижния Пекински университет, а в неделя - Великата китайска стена, посочва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1215 2

Коментари 2

Добави коментар
ддрг

2014.03.25 | 00:39

2
сигурно е посрешнаха с банани - любимата и напитка! :)
Любител на животните

2014.03.24 | 19:22

1
Най-добре да ги водят право към зоологическата градина ,пардон престижната зоологическа градина като дойде и чичо Том. :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини