Сезират Агенция „Медицински одит" за случая с мъртвото бебе в Пловдив

  • 30 август 2011 11:05

  • 1521
  • 1
Сезират Агенция „Медицински одит" за случая с мъртвото бебе в Пловдив
©

Приятелят на родилката Пламена Енева, която загуби бебето си в пловдивската УМБАЛ „Св. Георги", ще сезира Агенция „Медицински одит" по случая.

Тихомир Димитров съобщи за Дарик, че служителите от агенцията са го уверили, че ще дадат входящ номер за внасяне на жалба в прокуратурата в Пловдив.

„Не съм медицинско лице и не мога да кажа какво точно се е случило, но държа случаят да се провери и ако има виновен - да бъде наказан, подчерта Тихомир Димитров. Лекарите от болницата се държат любезно с нас и правят всичко възможно тя да се чувства добре", допълни Димитров.

Вътрешната проверка на РЗИ-Пловдив в Клиниката по акушерство и гинекология е установила, че са предприети всички необходими мерки за спасяване на жената, която загуби износеното си бебе, съобщиха от пресцентъра на болницата. Тя е в добро здравословно състояние и със съхранена детеродна функция.

Пламена Енева бе приета с пълно отлепване на плацентата и нарушения в кръвосъсирването. Това е принудило медиците да извършат секцио, но на вече мъртъв плод.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1521 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.08.30 | 14:52

1
Гарван, гарвану око не вади ......

Добави коментар

Водещи новини