Търгът за “Химко” се провали, свалят му цената

  • 19 март 2014 20:57

  • 1610
  • 2
Търгът за “Химко” се провали, свалят му цената
©

Търгът за собствеността на фалиралия химически завод “Химко” във Враца се провали. На наддаването не се яви нито един кандидат, каза синдикът Росица Томова, която организира продажбата, пише "Труд".

Сградите, земята, инфраструктурата, машините, мебелите от предприятието, което е в несъстоятелност от 2004 г., се продаваха за над 28,5 млн. лв. Активите се предлагаха вкупом, а не поотделно, въпреки че беше посочена стойност на всяка движима или недвижима вещ.

Провалът на търга беше очакван, след като нито един кандидат не плати депозита за участие от 2,855 млн. лв.

Интерес не прояви и “Енергийна инвестиционна компания”, създадена от Българския енергиен холдинг (БЕХ) с цел да инвестира във фалиралия торов завод, за да възстанови производството му.

След провала на търга по закон синдикът трябва да обяви ново наддаване. При повторната продажба началната цена за активите на “Химко” ще е с 20% по-ниска и би трябвало да падне до около 22,8 млн. лв. Няма законов срок, в който трябва да бъде обявена повторната продажба.

Преди десетина дни Стойнев промени позицията си, като обяви, че държавата няма да налива пари в завода преди евентуални частни инвеститори.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1610 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2014.04.07 | 20:57

2
ХИМКО ще го купят. когато стане 1 лев.и после го продадат за скрап.

2014.03.21 | 16:37

1
Тъпаците привидно искат да възтановяват мъртавци за да доукрадът държавата и гея спокойно да отлети за Брюксел

Добави коментар

Водещи новини