Отварят за посетители къщата на Ванга (видео)

  • 19 март 2014 12:10

  • 2576
  • 0
Отварят за посетители къщата на Ванга (видео)
©

Къщата на пророчицата Ванга в местността "Рупите" отваря врати за посетители. След повече от 17 години под ключ, постройката ще посрещне първите гости на 25 март - Благовещение.

След дълги години спор между фондация "Ванга" и държавата кой да поеме стопанисването на имота на пророчицата, където тя остана до последните си дни, най-после конфликтът беше решен в полза на държавата. Така хиляди посетители ще могат не само да видят, но и да се докоснат до вещите на Ванга.

"Тя обичаше всякакви предмети, беше като дете, радваше се на всичко, което й подарят. Радваше се на куклите, на цветята, радваше се, когато някой й донесе парфюм. Радваше се на всичко, което й е дадено от сърце", разказва Серафим Иванов, управител на комплекс "Ванга" – Рупите.

Къщата е запазена във познатия от години вид. Трите стаи са подредени както някога, дори огнището е в автентичния си вид. Стаята за отдих и днес е в любимия за пророчицата бял цвят.

Посетителите ще могат да влизат във всички стаи, да се запознаят с условията на живот на баба Ванга, но не и да сядат на миндерите и по леглата.

На Благовещение, когато храмът "Света Петка", построен на Рупите по заръка на Ванга, отбелязва 20 години от освещаването си, вратите на къщата ще бъдат отворени за посетители, безплатно.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2576 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини