Зърнопроизводителите на предупредителен протест

  • 30 август 2011 07:43

  • 1298
  • 0
Зърнопроизводителите на предупредителен протест
© Булфото

Зърнопроизводители от цялата страна излизат на предупредителен протест в Добрич, съобщи за Дарик председателят на Националната браншова асоциация Радослав Христов. В 8:30 часа фермерите ще тръгнат на протестен митинг от площад „Свобода" към местния панаир за агротехника. Мотото на протеста ще бъде „Искаме правила, които да се спазват!".

В началото на август фермерите дадоха на кабинета 30-дневен срок за изпълнение на обещанията към сектора. „Трите основни искания не бяха спазени", коментира Радослав Христов.

"Протестът е предупредителен. Ние от 22 март сме в протестна готовност, откакто е подписано споразумението с премиера и с Дянков", каза още Христов.

Фермерите настояват да им се осигури обещаното от средата на миналата година безакцизно гориво за земеделската техника, промени в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, както и подписване на финансова рамка за определяне на субсидиите за сектора за следващите три години.

Днешният протест ще премине като митинг и няма да се изкарва селскостопански машини на пътя, обясниха зърнопроизводителите.

Последвайте канала на

1298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини