България може да привлече туристи от Дубай

  • 17 март 2014 09:34

  • 1615
  • 3
България може да привлече туристи от Дубай
©

Туристи от Дубай могат да бъдат привлечени за летен туризъм в зимните ни курорти. Това обясни Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за „Монитор”. По думите му минералните ни води, СПА и културният туризъм също може да представляват интерес за туристите от емирството.

От 15 март отпадна визовият режим както за посещения в Дубай, така и за гражданите на емирството при пътувания до Европа. „Това е първата крачка. Сега трябва да сме много активни в маркетинга и да подобрим рекламата”, посочи още Рагин. И допълва, че веднага трябва да се атакува пазарът, ако искаме да ги спечелим. Според него при провеждани разговори до сега има заявен интерес, като качеството и цената у нас ги устройват.

„При всички случаи падането на визови ограничения води до увеличаване на туристите”, заяви Байко Байков, председател на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА). Той поясни, че в световен мащаб около една трета от пътуванията са обвързани с визови ограничения, като практиката показва, че всяко облекчаване води до засилване на туризма. В зависимост от начина на осигуряването на визата след отпадането й пътуващите ще спестят между 30 и 50 евро. Според председателя на АБТТА това, съпоставено със стойността на целия пакет, не е много, по-важен е психологическият елемент. „Самата процедура, колкото и облекчена да е тя, винаги се е явявала препятствие”, коментира Байков. По думите му ръст ще има, защото и няколко авиокомпании прогнозираха този интерес. Сега има доста удобни връзки и цените са адекватни на търсенето, което също ще доведе до засилване на интереса към дестинацията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1615 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гергин

2014.03.23 | 15:26

3
не ни трябват да си стоят в техните си страни, заради интереса на една шепа продажници ще ги заселват тука аман от предатели
.

2014.03.17 | 15:24

2
Hа шопинг туризъм
0

2014.03.17 | 15:04

1
хахахахаха

Добави коментар

Водещи новини