Две силни земетресения разтърсиха северното крайбрежие на Чили

  • 17 март 2014 06:09

  • 1102
  • 0
Две силни земетресения разтърсиха северното крайбрежие на Чили
©

Две силни земетресения, едното с магнитуд 7, разтърсиха в интервал от една минута северното тихоокеанско крайбрежие на Чили, съобщи геофизическият институт на САЩ, цитиран от Франс прес.

Първият трус е регистриран в 21.16 ч. по Гринуич, на около 60 км северозападно от северния град Икике, на дълбочина 68 км. Вторият трус е бил на 36 км от града, на дълбочина 33 км.

Националната служба за извънредните ситуации в Чили регистрира само един трус, който не е предизвикал жертви и разрушения, нито е засегнал услугите и инфраструктурите, гласи официалната информация в Сантяго. Националният сеизмологичен център в Чилийския университет определя магнитуда на 6,3 по Рихтер.

Службата за извънредните ситуации предупреди, че е възможно да възникне малка вълна цунами между селищата Арика и Токопиля в северно Чили. Издадена бе заповед за превантивна евакуация на тези две селища.

Ройтерс съобщава, че предварителният магнитуд 7 е преизчислен на 6,7 от геофизическия институт на САЩ. Минната индустрия в Чили, съсредоточена в богатия на залежи север, изглежда не е понесла щети.

Тихоокеанският център за предупреждение за цунами съобщи, че не се очаква възникване на вълни, допълни БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1102 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини