АБВ излиза на евровота с коалиция

  • 16 март 2014 19:43

  • 5117
  • 6
АБВ излиза на евровота с коалиция
© Булфото

АБВ излиза на евровота с коалиция, чийто състав става ясен след броени дни. Тогава лидерът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в щял да обяви имената на „тези няколко формации”, каза самият той пред БТВ, уверявайки за пореден път, че АБВ няма да става партия. На въпрос дали това твърдение важи и за след 25 май, когато са изборите за ЕП, социалистът отговори лаконично и след кратка пауза – за периода след тази дата „решава самото АБВ какво ще се случи”.

Пълната листа на коалицията също щяла да стане ясна съвсем скоро. Авансово Първанов обясни, че тя била доминиращо гражданска - с малко представители на партиите, предимно с доказани професионалисти в своите сфери.

„Тези евроизбори стават референдум за съдбата на това управление – да има ли промяна или да останем зависими от задкулисието. Битката не е предрешена – както някои казват, че се свежда само до двамата играчи (Борисов и Станишев – бел. ред.), аз очаквам изненади на вота”, коментира още лидерът на новата формация в ляво.

Според него правителството към момента няма необходимото мнозинство. „То зависи от политиката на ГЕРБ, както и от непредсказуемото поведение на „Атака”, сега и от още един играч – Бареков и неговите трима депутати в НС. Няма засилване на управлението в държавата – 10 месеца бяха загубени, които са най-важните в един мандат и време за непопулярни оздравителни мерки”, смята Първанов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
5117 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.03.21 | 17:34

6
Попитали радио Ереван има ли нещо по-празно от вакуума. От радиото отговорили: "Да, има, главата на комунистическия милиционер!" След това попитали радиото отново дали има нещо още по-празно и от това. От радиото казали: "Само едно нещо - душата на комунист."

2014.03.21 | 17:34

5
АБВ = 0,3 % !

2014.03.21 | 17:34

4
АБЕ по добре от БСП и ДПС

2014.03.19 | 13:43

3
Че тя коалицията се знае. С ГЕРБ е.
А.М.

2014.03.19 | 13:41

2
Първанов в аванс казал, че листата им щяла да е с доминиращо гражданска. Ами тя и на БСП е с преобладаваща гражданска квота. Сега кой от кога гледа? Изненади ще има, но силно се съмнявам да са толкова приятни, колкото си мисли Първанов.

2014.03.17 | 15:56

1
Все повече гледам, чета и недоумявам!? Първо гласувахте за сините/ десните/... После дойде банкянската сволач... Сега се появиха дудуци и сценаристи... Не мога да проумея, наистина, толкова ли е прост, наивен или малоумен българският народ или част от него, за да продължава да вярва на изрезки!?!?!? Доказана мутра, този новият пък, с цялата си наглост преди седмице обяви, че собствената му телевизия за нищо не ставала, защото видиш ли, тя обслужвала правителството!? Та, тази точно телевизия по цял ден говори за теб, демек, за шефа си!!! Наистина не мога да повярвам как има хора, които вярват на тези хора и искат точно те да ги управляват!?!? Една истина искам да чуя от тях, ама няма! Няма и това е!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини