12 храни, забранени в САЩ

  • 14 март 2014 19:18

  • 6693
  • 0
12 храни, забранени в САЩ
©

Макар да са деликатеси в родината си, тези храни не успяха да спечелят виза за иначе либералните в кулинарно отношение Съединени щати.

Причините за това, оказва се, могат да бъдат разнообразни. За няколко храни, забранени за продажба на територията на Съединените щати, ни разказва News Forage:

1.Риба фугу

Фугу е едно от най-прочутите ястия в японската кухня, тъй като тези риби са смъртоносно отровни, ако не се приготвят правилно. Люспите и вътрешностите на много отровната фугу съдържат тетродотоксин – нервопаралитична отрова, която предизвиква задушаване. В САЩ приготвянето и продажбата на ястието без лиценз е нелегално. Търговията в Европейския съюз с храни като фугу също е строго забранена.

2. Аки

В родната си Ямайка, този крушовиден плод е национален символ. В САЩ вносът и продажбата му са забранени, тъй като кората и ядките му съдържат отрова, причиняваща натравяне, кома и дори смърт.

3.Абсент

Абсентът е бил забранен в САЩ в началото на 20 век, а през 1997 г. напитката е позволена за внасяне под строгия надзор на Службата на санитарен надзор над качеството на хранителните продукти. Причината е, че пелинът, от който се прави питието, съдържа туйон - вещество, което се счита за силен халюциноген, водещ до пристрастяване.

Още по темата прочетете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
6693 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини