Откраднаха фирмата на лидер на ДПС

  • 12 март 2014 11:54

  • 3258
  • 3
Откраднаха фирмата на лидер на ДПС
©

Поредна измама с кражба на търговско дружество. Този път потърпевш е активист на ДПС. Лидерът на общинската организация на движението в Исперих Гюнай Хюсмен, който е и председател на общинския съвет в града, останал без една от големите си компании за производство и търговия със земеделски продукти. Преди два дни собственикът на фирма „Север агро" ЕООД разбрал, че няма достъп до банковите сметки на дружеството си, защото от февруари фирмата му се притежава от друг, пише "Стандарт".

Разследване на прокуратурата в Исперих е установило, че става дума за измама по схемата, по която в началото на годината крупен агробизнесмен от Добрич бе обран от мошеници.

Кражбата на дружеството в Исперих е станала чрез вписана в електронния регистър смяна на собствеността. Заявката за промени е направена електронно от фалшив IP адрес в чужбина, като за притежател на дружеството е посочено подставено лице на име Борислав Илиев от Варна. Представени са договори за покупкопродажба, скрепени с фалшифицирани печати на нотариус от Исперих, съобщи сам потърпевшият.

Хюсмен сигнализирал в полицията и прокуратурата, откъдето са започнали разследване. По искане на окръжната прокуратура в Разград вече е издадена възбрана за разпореждане с имуществото на „Север агро" ЕООД до приключване на разследването. Образувано е досъдебно призводство по чл.212 от НК.

Ужиленият бизнесмен е една от знаковите фигури на ДПС в Разградско. Той е крупен арендатор на земи в Лудогорието и повече от десетилетие заема ръководни позиции в местната власт в Исперих. Бил е кмет на общината, а в момента е втори мандат председател на местния парламент.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3258 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВИХЪР УЗНОВ

2014.08.15 | 21:51

3
е това е конфликт на интереси, който клати феса на турското управление в българия

2014.08.15 | 21:51

2
haha
Гейолог

2014.08.15 | 21:51

1
Ха другарите от коалицията без да искат са се объркали,ама да не се притеснява ще го компенсираме .

Добави коментар

Водещи новини