Нито едно от децата, пили синьо мляко, не е потърсило лекарска помощ

  • 12 март 2014 08:44

  • 1797
  • 2
Нито едно от децата, пили синьо мляко, не е потърсило лекарска помощ
© Булфото

Нито едно от децата, пили синьо мляко, не е потърсило лекарска помощ тази нощ. Вчера стана ясно, че в детска градина в Асеновград е сервирана напитка със синкав цвят, в която имало отрова за гризачи, предаде БТВ.

Директорката заяви, че не знае как се е стигнало до инцидента. Тя обаче е готова да наложи санкции на виновниците, както и да си подаде оставката, ако се окаже, че тя носи отговорност за случилото се.

Още вчера на всички 127 деца е даден активен въглен.

Агенцията по храните се занимава с доставката на млякото, което идва от мандрата в Домлян. Къде и как е попаднало кубчето отрова за гризачи в казана с мляко, тепърва ще се установява. Със случая се занимават полицията и прокуратурата, както и местните власти.

В детската градина не са констатирани нарушения – нито преди, нито сега. Хигиената там е добра, увериха от Агенцията по храните.

Родител на едно от децата от детската градина разказа, че вече не се притеснява, тъй като вярва на персонала и на директорката. Освен това детето му се чувства добре.

Директорката заяви, че е готова да си подаде оставката, ако се докаже вина на персонала.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1797 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jivka

2014.03.17 | 15:55

2
Не мога да разбера, каква е тази държава!!! Мандрата трябва веднага да се затвори, директорката да се уволни, това е недопустимо, а също и персоналът да се накаже и глоби с една заплата!!! Немарливост!!! А Ами ако имаше смъртен случай???
Jivka

2014.03.16 | 10:57

1
А на непритеснения родител да се даде да изпие едно синьо мляко...

Добави коментар

Водещи новини