Кабинетът отказа да изпълни ангажиментите си, обявиха ГЕРБ (видео)

  • 10 март 2014 14:35

  • 6641
  • 22
Кабинетът отказа да изпълни ангажиментите си, обявиха ГЕРБ (видео)
©

Тази среща не е предвидена само в отговор на проведената преди малко пресконференция на управляващата коалиция. Тя беше предвидена преди това с информация за разпределението на средства от фонда за растеж. Това заяви на извънредно свикана пресконференция в централата на ГЕРБ Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Новината от преди няколко часа може да е единствено окончателният отказа на правителството да не изпълни ангажимента за отпадането на плоския данък, допълни Дончев. Според него окончателно се слага край на един от предизборните ангажименти. Това е грубо неизпълнение на предизборния ангажимент, подчерта бившият министър по еврофондовете.

Питах г-н Чобанов какво се е случило с разпределението на средствата, разказа Дончев. В отговора се казва, че няма критерий, няма оценка, няма експерти, които са изпълнявали оценките. Това ще рече според него, че парите са разпределени така, както финансовият министър е сметнал за добре. Ние ще продължим да следим този въпрос, закани се още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

От своя страна бившата регионална министърка Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена направи обзор на подготвеното от партията. Тази програма за развитие според нея е разпределяне на дейности и средства по нецелесъобразен начин. Тя също се била обърнала към министъра на финансите с въпрос за разкриването на работните места. Моят отговор съдържа същото, посочи тя – средствата били разпределени така, както ведомството си било решило.

Във въпрос към министъра на инвестиционното проектиране тя попитала за проектите и критериите на въпросното ведомство. Там обаче отговорът бил идентичен – няма проекти и няма критерии.

Последно тя засегна темата за безводието, като посочи, че много хора в страната все още се борят с този проблем. Павлова припомни за парите, предвидени за тази програма. Тази програма все още се актуализирала, разтревожена е Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Програмата за региони в растеж 2014-2020 – тя остана с едва 39 града бенефициенти, което означава, че 22 общини остават без програма за развитие, алармира Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Обещанието, че управляващите ще се погрижат за малките селища и пътища, отново бе лъжа, подчерта бившият министър на регионалното развитие. Поради немощта на правителството да договори пари за тях, означава, че това ще е пагубно за тяхното развитие, каза още тя.

Стана ясно, че управляващите не се готвят за никакви реформи. Водната реформа е жизненоважна, настоя Павлова. Нужни са промяна в закона и одобрение на стратегия. Тя е готова, тази стратегия, от март 2013, подчерта бившият министър на регионалното развитие, но бе оставен за повторно разглеждане. Сега тя си стои на същото ниво, каза още Павлова. Още един балон се спука с пълна сила, категорична бе тя.

Тук се включи и евродепутатът от ЕНП Мария Габриел. Тя се спря на проблема с, по нейните думи, спекулациите
с представената като радикална реформа в земеделието. Само да напомня инициативата е на Франция, а не на правителството на Орешарски, подчерта тя.

Идеите за малките земеделски производители е на ГЕРБ. За първи път ГЕРБ даде схемата за качество на плодовете. Озеленяването – освободени са малките под 10 хектара. От 2010 ГЕРБ защитава идеята за обвързаното със субсидиране производство и плащането на първите хектари за младите фермери, посочи тя.

Всички ние наблюдавахме старта на предизборната кампания на БСП и ДПС. Медиите бяха поканени на един обяд, на който нямаше храна, по думите и на Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

2/3 от времето според него партиите използвали да се саморекламират. Липсваха абсолютно всякакви нормални за такъв вид дискусия теми за средносрочни и дългосрочни планове за развитие. Бяхме свидетели за ново светло комунистическо бъдеще, възмути се бившият министър на транспорта в кабинета на Бойко Борисов.

Нито един стратегически важен проект за държавата не е генериран от това правителство. Всички проекти, за които се говори, са започнати по наше време и сега се изкарват на показ. Не виждаме никакви реформи, категоричен бе Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Последвайте канала на

6641 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2014.03.11 | 08:51

22
гроб - СИК
нйе сме на всеки метър

2014.03.11 | 08:51

20
много поздрави от сертенчо -йоцето

2014.03.11 | 08:51

21
Бойко не е алтернатива неговата идеология е същата като на Местан и Станишев ,а именно да се кланят на западните колонизатори срещу потупване по рамото !

2014.03.11 | 08:51

19
НАЛИ ВИЕ НАСТОЯВАТЕ ДА ОСТАНЕ ПЛОСКИЯ ДАНЪК БЕ?

2014.03.11 | 08:51

18
Герберугте пак са се изказали неподготвени. Те не можаха да свършат абсолютно нищо полезно, тръгнали за БСП да говорят.

2014.03.11 | 08:51

17
Некадърниците оценки взеха да раздават, грам срам нямат тези мутри! Марш в затвора, герберасти крадливи!

2014.03.11 | 08:51

16
Кои бяха тия ГЕРБ?Не бяха ли онези дето Станишев ги нарече циркаджии?Ще изчезнат като НДСВ!
баба гицка

2014.03.11 | 08:50

15
ПРОСТ И ЛЪЖЛИВ НАРОД, ЗА ТОВА ОБИЧА ДА ГО ЛЪЖАТ - след ГЕРБ ИМА ПОНЕ МАГИСТРАЛИ И ДЕТСКИ ГРАДИНИ, А СЛЕД ГЕЯ = ЗАЕМИ

2014.03.11 | 08:50

13
След ГЕРБ има една разграбена държава и едно бедно и болно население. Затова сега ГЕРБ не управлява.

2014.03.11 | 08:50

8
За какво ти са детски градини и магистрали след като не се раждат българчета?! Мъ бабооооууууу хха ха ха аа да за циганите разбрах :)

2014.03.11 | 08:50

14
Тоз пък компетентния,айде у лево по улея.

2014.03.11 | 08:50

12
Каква е приликата между Батков и Борисов? Единият се опитва да затрие отбора на народа, адругия- целият народ!!! Заедно с подопечните си или наложени им или присламчени Иво- Тоневчета!!! Резил сте! Абсолютен!!!

2014.03.11 | 08:50

11
И ГЕРБ са комунисти!Хич да не ми разправят някои,че били десни!Всички са комунисти и трябва да измрат!Чак след това ще има демократи!

Добави коментар

Водещи новини