Цветанов: Успех е, че обществото говори за децата в домовете

  • 10 март 2014 10:23

  • 715
  • 0
Цветанов: Успех е, че обществото говори за децата в домовете
©

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и Калин Каменов участваха в национална конференция, посветена на деинституционализацията на деца с увреждания, предаде репортер novini.bg.

На нея присъстваха и депутати от 41 – то НС, общински съветници и евродепутатката Мария Габриел

Точно преди 4 години започва да се работи активно за това децата да бъдат изведени от домовете, заяви Каменов. Той каза, че думата деинституционализация не трябва да бъде чуждица.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа подчерта, че от 2010 година до този момент са предприети реални стъпки децата да намират своите приемни семейства.
Над 1500 деца са изведени от домовете. През последните години домовете са намалели от 140 на 100. Децата в тях са намалели почти на половина – от 8000 на близо 4000.
„Всичко, което е правено до този момент е добра основа, положителна тенденция, която трябва да продължи да бъде надграждана. Не без значение са и направените законодателни промени“, каза Цветанов.
„Още 24 дома от тоталитарен тип се очаква да бъдат закрити, тъй като те са в отдалечени малки населени места, където няма никакви условия децата да се развиват. Безспорен успех е, че обществото започна да говори за този проблем и не бяга от него“, заяви още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска информира, че предстои поетапно да бъдат закрити домовете „Христо Ботев“, „Надежда“ и „ Св. Иван Рилски“. За децата от тях е осигурена приемна грижа, съобщи още тя. „През тази година предстои да бъде закрит дом „Дъга, а през 2015 домът „Асен Златаров“. Общината разкрива и дневни центрове, където да се работи с тези деца. Това е голяма помощ на семействата“, каза Фандъкова.
За нея е най – голям проблемът какво става с децата след като излязат от средата на дома и затова в Столична община вече работят четири центъра за младежи, които са напуснали домовете.

Последвайте канала на

Десислава Станева
715 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини