Завършиха хеликоптерната площадка към бургаската болница

  • 07 март 2014 18:22

  • 1761
  • 1
Завършиха хеликоптерната площадка към бургаската болница
© Булфото (архив)

Хеликоптерната площадка към бургаската болница, чието изграждане стартира преди седмица, вече е готова да посреща авиолинейки.Съоръжението се намира на югозападния паркинг на болницата и заема ¼ от площта му.

Локализацията на площадката е съобразена с необходимостта от безопасни подходи при извънредни или спешни ситуации, подчертава poligraff.net.

Инвестицията е изцяло на Община Бургас. С изграждането на хеликоптерна площадка и осигуряване на въздушно транспортиране ще може да се спазва т.нар правило на “Златния час”, когато шансовете за оживяване на тежко контузени пациенти са най-големи.

При спешност хеликоптерът може да транспортира болен или специализиран медицински екип от Бургас до София например само за 01.35 часа.

Изграждането на хеликоптерната площадка, с цел обслужване на полети на санитарната авиация ще позволи осъществяване на бърза връзка с националните центрове по спешна медицина, превоз на специализирани екипи или на пациенти в тежко състояние.

Последвайте канала на

1761 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
leo

2014.03.12 | 11:23

1
каква площадка!!! "Локализацията на площадката е съобразена с необходимостта от безопасни подходи при извънредни или спешни ситуации, подчертава poligraff.net." единствения паркинг го асфалтираха и боядисаха. и нищо не е съобразено. по-голямо малоумие не съм виждал.

Добави коментар

Водещи новини