Жертвите на обири в селата искат справедливост

  • 06 март 2014 20:42

  • 1643
  • 3
Жертвите на обири в селата искат справедливост
© Булфото

От МВР отчитат спад на битовата престъпност с над 70%. Хората в село Малорад обаче смятат, че това е временно явление и все още не могат да забравят ежедневните кражби. Всички те искат да видят крадците арестувани, а все още това не се е случило.

Преди месец двама крадци пребиха жестоко и ограбиха Венета и Васил. Взеха им над 3000 лева и спокойния живот. Сега семейството живее в страх, защото крадците са на свобода.

На свобода са и крадците, които опитали да отмъкнат прасетата на Асен Вачов. За негово щастие на помощ му се притекъл съседът Емил - спасил прасето, заловил крадеца и го вързал за дърво. Емил разказва, че крадецът държал огромен нож.

В крайна сметка крадецът се оказал на свобода, а двамата мъже - в полицейското управление, за да дават обяснения по случая. В същото време полицията се похвали, че за изминалия месец в село Малорад има само една кражба, при това престъпникът бил заловен.

Жителите на съседното село Борован също са скептични. Причината – твърде дълго къщите им били подложени на всекидневни набези. Така полицейската статистика сочи сериозен спад на битовата престъпност. Реалността обаче показва, че страхът на хората все още не е изчезнал. Хората искат да имат права равни с тези на извършителите или ако заловят крадец на местопрестъплението да се защитят както могат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1643 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Няма как да стане

2014.03.07 | 23:06

3
Престъпноста изобщо не е намаляла и няма как да стане това при това импотентно управление.Ако спрат да мислят само как да крадът обществени пари другарите може да се замислят и за произвоство в тази държава.Но това е трудно занимание а и трябва да се работи всеки ден така че ЮРУШ на еврофондоведе и окито има пари живее добре в бедна България.
az

2014.03.07 | 23:06

2
От МВР отчитат спад на битовата престъпност с над 70% Kurvi MVR 70 xuq u guza vi da vlqzat skapana papla4
Битов крадец

2014.03.07 | 18:07

1
А голямите риби,кметове,чиновници разни кой ще ги притисне

Добави коментар

Водещи новини