Вигенин разговаря с Кери

  • 06 март 2014 19:22

  • 1592
  • 2
Вигенин разговаря с Кери
© Булфото

Министърът на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, разговаря с американския държавен секретар Джон Кери в рамките на участието им в Конференцията за помощ за Либия, която се провежда днес в Рим.

Двамата обсъдиха подготовката на обучението на либийски военни в България, както и въпроса за отмяната на визовия режим за български граждани, съобщиха от Дирекция "Пресцентър" на Министерството на външните работи, цитирани от БТА. Джон Кери информира българския външен министър, че е посъветвал либийското ръководство да ускори преговорите по подписване на Споразумението за обучение на военни с България, защото по думите му "всеки ден забавяне работи срещу тях". Американският държавен секретар високо оцени ангажимента на България за изграждането на силите за сигурност на Либия.

Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, информира Джон Кери, че е пред финализиране Споразумението с Центъра на САЩ за скрийнинг на терористи, с  което ще отпадне последната правна пречка пред отпадането на визите за българи. Българският външен министър изрази надежда, че американската страна ще възприеме по-гъвкав подход по отношение на процента на отказите за виза, доколкото това е критерий, чието изпълнение зависи изцяло от американската консулска служба. Американският държавен секретар заяви, че по този въпрос се работи, и изрази надежда той да бъде решен скоро.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1592 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.07 | 21:59

2
Kaкво ни вълнува кво са правили двама хомосексуалисти?

2014.03.07 | 21:59

1
Тоя вагинин голям предател се оказа и той.Сега либийци ще ми обучават у нас в американски бази...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини