161 лв. струва годишната винетка за паркиране пред дома в центъра на София

  • 05 март 2014 20:39

  • 2126
  • 0
161 лв. струва годишната винетка за паркиране пред дома в центъра на София
©

161, 98 лв. струва издаването на годишен стикер за паркиране пред дома в центъра на София. Това стана ясно от анализ на стойността на винетката, който бе представен от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в транспортна комисия към Столичния общински съвет, пише "Труд".

В тази сумата влизат освен административните разходи и заплати на служители по контрола на паркирането и други дейности, свързани с отпечатването на стикерите. Сега за паркиране пред дома столичани плащат 100 лв. на година за "зелена" зона и 150 лв. за "синя".

Анализът бе изготвен във връзка с искане на Софийския обществен съвет цената на винетката да е колкото разхода за издаването. Според изчисленията на организацията това означава 3,67 лв. От съвета не приеха тази стойност.

Съветникът Вили Лилков (ДСБ) обяви, че е странно как в стойността на една обществена услуга се начислява и разход за контрол. "Това е все едно МВР да прави проверка във вашия квартал и след това да иска да му бъдат покрити разходите за тази акция", посочи Лилков. Той също е внесъл предложение цената на стикера за първа кола на имот да е 10 лв., а за втора, колкото и сега - 450 лв. на година за "синя" зона и 300 лв. за "зелена".

Докладът ще се гледа на следващо заседание на комисията.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2126 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини