Собственици на земя на протест пред МС: Не на национализацията! (видео)

  • 05 март 2014 12:02

  • 3091
  • 4
Собственици на земя на протест пред МС: Не на национализацията! (видео)
©

Пред Министерски съвет се провежда протест с искане да бъде отменено постановлението, с което е определена оценка на частните земи, включени в трасето на Северна скоростна тангента, които трябва да бъдат отчуждени, предаде репортер на Novini.bg

Събралите се собственици заявиха, че са против земята им да бъде изкупена за жълти стотинки, за да бъде построена Северната тангента. Протестът е подкрепен от ВМРО. На проявата присъства и зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки.

На протеста се чуват освирквания. Недоволните граждани категорично заявяват, че няма да дадат земята си.

Издигнати с плакати с надписи: "Справедлива цена за земята", "Ако искате магистрала - в полето, ако не платите цената - стройте магистрала в небето", "Не на национализацията", "Тангента - да, национализация - не", "Купувайте земя, момчета, защото вече не я произвеждат", "Къде ви е моралът, чиновници - нарушавате пет закона".

По повод протеста регионалният министър Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и заяви, че това е много сериозен проблем между държавата и собствениците, но кабинетът е спазил стриктно методиката на оценяване от 2010 г. Оттук нататък аз не мога да направя нищо. Те могат да оспорват наредбата единствено по съдебен път, коментира Терзиева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3091 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
onq s konq

2014.03.10 | 14:32

4
Сигурно нямате эемя и эатова така раэсъждавате.Преди 7месеца купих в Тутраканско эемя на 1350лв. /дка.Оня ден едни 20дка обаче ми ги иэмъкнаха под носа на 1500лв/дка.Эабележете ръста на цените само эа нула време и тогава коментирайте.А на тия собственици,на които им подхвърлят 600-900лв/дка ще им кажа,че под 3000лв эа декар иэобщо да не сядат на масата эа преговори!

2014.03.10 | 14:30

1
Купувай,купувай.Те дедите ви,на такива цървули като теб,само за земя жадуваха-брадви вадеха брат срещу брат.Лакома сган,крадлива и стрхлива.Никога няма да изчезне смръднята от цървулите ви.Но Чифликчия никога няма да станеш!Лакомията ти,която докара едрите риби на власт,ще бъде кръцната-от тези дето избра,скачайки като павиан на площада,виждайки се милионер.

2014.03.10 | 14:31

3
А бе държавата не може ли да купи земеделски земи в района и да ги компенсира? Да видим за земята ли им е зора или искат да се нагушат, извивайки ръцете на държавата

2014.03.10 | 14:30

2
po sveta se deistva kato se obiaviva; otnemane za strategitcheski celi.ne polutchavat i kompensacia.tova e

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини