Варненци почитат паметта на Пламен Горанов

  • 03 март 2014 13:04

  • 1240
  • 4
Варненци почитат паметта на Пламен Горанов
©

Днес се навършва една година от смъртта на Пламен Горанов. Варненци са поканени да запалят свещ в памет на Горанов в 18.30 часа пред сградата на Община Варна, съобщава Радио Варна.

Припомняме, че Пламен Горанов почина на 3 март 2013 г., след като се самозапали пред общината във Варна след поредица масови протести срещу високите сметки за ток в цялата страна.

След дни в медикаментозна кома и борба за живота му, Горанов почина от полиорганна недостатъчност.

На 20 февруари се навърши една година от запалването на Пламен. Тогава пред общината бе изградена грамада от камъни в негова памет.

Няколко дни след смъртта на Пламен Горанов, тогавашният варненски кмет Кирил Йорданов подаде оставка.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1240 4

Коментари 4

Добави коментар

2014.03.04 | 19:19

4
Слабите и манипулирани хора винаги са били оръжие за "нечистоплътните" !! Оставете на мира момчето,беше използвано заради "болестта" му !
Jelezen

2014.03.04 | 18:52

3
Боже, медиите пак си играят с фактите. Смъртта на Горанов беше инцидент, той не е искал да се пали, но е направил грешка и е станала белята. Това вече и малките деца го знаят.
Милена Маркова

2014.03.04 | 13:29

2
В това, че Пламен почина точно на 3 март, е нормално да търсим символика. Няма нищо случайно. Случая с Пламен беше инцидент, той не искаше смъртта си, но еуфорията му изигра лоша шега. За нас това е сигнал, че трябва да се събудим, да си отворим очите, да бъдем внимателни, разумни, смели, но разсъдливи. Пламен за нас е пример, че има жертви, които не си заслужават. Него го няма днес, кмета си подаде оставка, но това не струва един живот. Емоцията е голяма енергия, но трябва да се владее иначе е саморазрушителна.

2014.03.03 | 20:06

1
Днес и без това не излязох да чествам 3-ти март, защото го бойкотирам, заради безобразната организация, на която станах свидетел миналата година на връх Шипка. Но поне мога да изляза и да запаля свещ в памет на Пламен Горанов, поне няма да съжалявам, че съм пътувал, за да слушам как някои надкрещяват българския химн изпълняван от военните.

Добави коментар

Водещи новини