Лекари в Кюстендил се изпокараха

  • 02 март 2014 11:24

  • 2088
  • 1
Лекари в Кюстендил се изпокараха
©

Изграждането на кардиолаборатория в кюстендилската болница скара лекари. Лабораторията за извършване на коронарографии, каквато досега в Многопрофилната болница в Кюстендил не е имало, ще се помещава в Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/,  който пък ползва базата на болницата, предаде БТА.

По данни на директора на ЦСМП д-р Анелия Георгиева, между 18 000 и 20 000 прегледи са направени през миналата година в Спешния център в града, като освен спешната помощ, която покрива 100-процентово сигналите от спешния телефон "112", специализираните екипи поемат и тези, които не попадат в работното време на личните лекари. Нямат алтернатива и пациентите без лични лекари, които са над 24 хиляди в региона. Според д-р Георгиева лабораторията ще затрудни сериозно работата на Центъра, защото ще бъдат намалени помещенията, ползвани от него, и ще бъдат нарушени изискванията за медицинските стандарти.

По никакъв начин и с нищо няма да нарушим дейността на ЦСМП, напротив - работим в услуга на пациентите, коментира от своя страна директорът на Кюстендилската болница д-р Александър Величков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2088 1

Коментари 1

Добави коментар
Мен

2014.03.03 | 22:22

1
За пари ли ? За много ли ?

Добави коментар

Водещи новини