Мъж от Видин цяла седмица заплашва във Фейсбук, че ще се самоубие, и се простреля

  • 01 март 2014 07:18

  • 4998
  • 7
Мъж от Видин цяла седмица заплашва във Фейсбук, че ще се самоубие, и се простреля
©

Песента на Майли Сайръс “Разбиваща топка” и преводът към нея е последното, което публикува в профила си във Фейсбук Николай Вълчев от Видин, пише в. 24 часа.

Това става на 26 февруари вечерта. Песента завършва така: "Всичко, което исках, бе да пробия стените ти. Всичко, което ти направи, бе да ме разбиеш. Дойдох като разбиваща топка. Да, просто затворих очи и опитах. Остави ме свита в пламъците и падането. Всичко, което ти направи, бе да ме разбиеш. Да, ти ме разби". Малко след публикацията той насочва пистолет към главата си и натиска спусъка. Минути преди това го е размахал пред сестра си, за да я изгони от дома. Тя идва при него, след като по-рано по телефона той  казал, че ще се самоубие. Жената веднага се обажда на тел. 112 и изчаква пристигането на полицаи и на психоложка, които да поговорят с Николай. Когато те слизат от асансьора на етажа, от апартамента на Николай се чува изстрел.

Простреляният в главата е откаран с линейка във видинската болница, а по-късно същата вечер е транспортиран до “Пирогов” в София. Пациентът е опериран в четвъртък и е добре, казаха от болницата вчера. Приятелите и колегите на Николай са в шок, въпреки че знаели, че преживява тежко раздялата с любимата си жена и е изпаднал в депресия. Той работи като началник-влак и при пътуванията се запознал с Ива, която е от Мездра и също работи в системата на БДЖ. Наскоро връзката им приключила и влюбеният 45-годишен мъж изпаднал в отчаяние. През последната седмица намеквал за решението си да се самоубие във Фейсбук, но никой от приятелите му не взел това на сериозно и не реагирал. Част от постовете му дори били харесани от хора, които ги прочели.

Освен дългите словоизлияния заради раздялата с приятелката и намерението да сложи край на живота си той публикувал силует с насочен към главата пистолет и недвусмислен надпис: “Сърцето и душата ми умряха с теб. Сбогом.” На 24 февруари, два дни преди да посегне на живота си, написал: “Много пъти умирах последните седмици. Стоях на прозореца, наливах си отрова, мислех да скоча под влака, но какво са виновни колегите? Затова си купих револвер (a shot and end). Много пъти. Сърцето ми е цялото в рани. Неизлечими. Толкова наранен не съм бил никога... Не ме е страх да умра, страх ме е да живея. Дано оцениш колко съм те обичал и колко ми е било тежко, че не ме разбра. Sacrifice в името на теб, заслужава си. Адът, в който ще ида, е нищо пред ада без теб.”

На 25 февруари той споделя и баладата на Лара Фабиан “Карузо” с цитат от текста: Te voglio bene assai, Ma tanto ma tanto bene sai. (Обичам те много, толкова много, ти знаеш.) Негов приятел коментира: “Ееее, стига бе, пич”, и това е единствената реакция. Същия ден без коментар или действие остава и съобщението му в една от Фейсбук групите, в която членува, където пише: “След Гълъба съм аз.” За външни хора това не означа нищо, но за съвипускниците му трябва да е недвусмислен знак. Те обаче го забелязват, когато изстрелът вече е произведен, и разбират за това от интернет.

Вчера те се питаха дали Вълчето, както наричат Николай Вълчев, е жив, или не. Един от членовете на групата се сеща за неразчетения знак и прави това съобщение: “Той (Николай Вълчев - б.а.) написа коментар на наша снимка на гарата в Горна Оряховица: “След Гълъба съм аз.” Както знаете, Гълъба казваха на нашия покоен съвипускник Тодор Тодоров от Русе. Не го приех на сериозно, но явно е било!” Едва в сряда, когато продължил да пише във Фейсбук, сестра му разбрала, че нещата са сериозни, и направила опита да говори с него първо по телефона, после - в дома му. Вчера профилът на Николай във Фейсбук, където той изливаше душата си и най-съкровените си мисли, бе изтрит.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4998 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
пфффф

2014.03.04 | 14:20

7
на 45 години, да се самосъжалява във вайсбуук заради раздяла с жена....? айде вече е време да заживеете в реалният свят, стига с тея социални мрежи и други глупости... кой пръднал - 50 LIKE, кой си направил кафе - 35 Like, и ако никой не ти Like- Не поста се чустваш самотен и нещастен. Навремето си мислех че е супер тъпо да седиш по кафетата по 2 часа....ама явно това е по тъка

2014.03.02 | 19:12

6
ФЕЙСБУКА СТАНА ЕДИН ПОМИЯРНИК ВЕЧЕ

2014.03.02 | 18:58

5
Тоя е психопат дори знае че ще отиде в ада и пак си е посегнал на живота
вили

2014.03.02 | 16:29

4
Дръж се момче!!!Това момиче ,не заслужава такава голяма жертва!!Живота е пред теб!Още си много млад,да си отиваш заради несподелена любов.Това е много грешно!!!!

2014.03.02 | 13:29

3
Де сте бе аТакисти,младежко БСП и мишо шамара да ревете ,че ББ е виновен? Станишев и Болен са виновни.....

2014.03.02 | 12:26

2
Говориме за 45годишен мъж
!

2014.03.02 | 12:26

1
Тотален хахо....

Добави коментар

Водещи новини