Писанчев: Държавни и общински чиновници са замесени в източването на ДДС (обновена+видео)

  • 28 февруари 2014 11:00

  • 8164
  • 9
Писанчев: Държавни и общински чиновници са замесени в източването на ДДС (обновена+видео)
©

При вчерашната акция бяха задържани 27 лица на територията на цялата страна. Бяха иззети множество документи. Организираните престъпни групи се занимаваха с данъчни престъпления. Една от групите е предоставяла на фирми т.нар кухи фактури. Бяха извършени над 50 претърсвания и изземания.

Това каза на специална пресконференция Даниела Попова, апелативен прокурор на Апелативна специализирана прокуратура /АСП/. В брифинга участие взеха още Николай Найденов, заместник апелативен прокурор на АСП и Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент, председател на Държавна агенция „Национална сигурност”. Разбитите престъпни групи са три, но те имат връзка помежду си. Няма връзка между тази акция и обиските в Столични община вчера, поясни Попова. Вредите нанесени на държавния бюджет от тези групи, надвишават бюджета на ДАНС. Ще наблюдаваме развитието на този случай, защото в него са замесени и държавни и общински служители. Без тяхна помощ е нямало шанс тези престъпни групи да работят, каза Писанчев.

Към момента продължават разпитите на задържаните. Не мога да кажа на кой, каква мярка ще бъде предявена. Това е работа на разследващите прокурори, продължи Попова. Акцията е много мащабна. При едната престъпна група става въпрос за префактуриране и източване на големи суми ДДС, даде още подробности Николай Найденов. Много от свидетелите дават показания, които ще обслужат обвинението. Периодът на дейност на групировките е около една година назад. Разследващите агенти на ДАНС не са спирали да работят от 24 часа. Мога да кажа, че са открили фалшиви фактури на стойност 54 млн. лева, каза още Найденов.

Намерили сме тонове документи. Има да се изясняват много неща. Това са много документи и предстои да се свърши огромен обем от работа, разкри Писанчев. Към момента не сме установили връзка между тези престъпни групи и политически партии, допълниха от Спецпрокуратурата. Една от групировките се е занимавала и с търговия на петролни горива. Искам да уточня, че сме проверявали петролни бази, а не бази на фирмата "Петрол", каза още Попова.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8164 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
ТОВА Е СИГУРНОСТ

2015.07.08 | 00:08

9
Законно крадене с цел незаконно забогатяване. Също като в Рим,по италиански сценарий,в България се отчита,в повечето случаи като грешка. Много е интересно от кога се работи. И по времето на ГЕРБ е било,но за наши хора е друго. ДЕНОНОЩНО СЕ КРАДЕ. Краднеш,но есигурно. Хвърляш хващаш без стръв.
batman

2015.07.08 | 00:08

8
""Писанчев: Държавни и общински чиновници са замесени в източването на ДДС"" - Пуснете една анкета в детските градини дали има източване на ДДС , сигурен съм, че и 5 годишните знаят. И? Присъди? Открити? Май само искате да си чуете имената по телевизията с тез изявления

2015.07.08 | 00:07

7
Турско- червените източват ДДС откакато са на власт , ОТ 90-ТЕ ГОДИНИ НАСАМ СЕ ТОЧИ, но никои не говори за това , защо ли?
djon

2015.07.08 | 00:07

6
ot predsedatelya na sos nadolu vsitchko pod lupa togava chte vidite.ne e za viarvane

2015.07.08 | 00:06

4
Мое ли неколко въпросчета? Харесва ли ви мутра за управляващ? Харесва ли ви опростачванета на нацията, като неин светъл пример е банкянския туч, пред когото дори и чалгата изглежда като един лек сонетен полъх от Шекспир? Харесва ли ви сульо и пульо, неосъществени сини теменужки, фалшиво свирещи кавалчета и откровено плачещи за хоспитализиране "политици" да ви създават и решават мизерният живот? Неориантиран президент, който гледа като неграмотен циганин плакат? Е, после, защо червените пак ще управляват? Е, кой? Кой?? Кой???
AJ4A

2015.07.08 | 00:07

5
Изпуснал си две "малки" подробности: 1. Всички тези, които осмиваш са ЧЕРВЕНИ; 2. Червените ще управляват ДОКАТО НЯМА ПРОЗРАЧНОСТ НА БРОЕНЕТО И ОТЧИТАНЕТО НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ, за което са виновни ............... ЧЕРВЕНИТЕ!!!!

2014.03.01 | 16:46

3
Мафията на "генерал" Тиквин и Цвиберия!Докога ще им вярвате,заблудени!
???

2014.03.01 | 16:45

2
Добро утроо!

2014.03.01 | 15:36

1
Едни хора извършиха толкова зло за всички нас, докато управляваха, че сега е кански трудно /но, както се вижда не и невъзможно/ да им се канализират простотиите! След мъките и опитите, нещата започват да се нареждат. Но тези хора продължават да блудстват с нас и искат отново да ни обладават за собственият си кеф! Пак ли ще им повярвате!? Пак ли ще наблюдавате, как ще вършат зло!? Но знайте, че не те ще се окажат такива, а вие, които ще им помогнете да ни доразрушат!!! Трагични са днешните резултати от проучването за изборите! Жалко и срамно е, ако са истински!

Добави коментар

Водещи новини