Окупираха парламента в Крим (видео)

  • 27 февруари 2014 08:35

  • 4639
  • 6
Окупираха парламента в Крим (видео)
©

Неизвестни въоръжени нападатели са завзели сградите на регионалните правителство и парламент в украинската автономна област Крим.

Информацията съобщи местен татарски лидер. Според него административните сгради са завзети от мъже в униформи, които нямат отличителни знаци.

„Позвъниха ми преди 20 минути. Съобщиха ми, че сградите на Върховната Рада на Крим и Съвета на министрите на Крим са завзети от въоръжени лица в униформа без опознавателни знаци”, написа във Фейсбук Рафат Чубаров.

Милицията е отцепила целия квартал, в който се намират окупираните сгради, информира пък ИТАР-ТАСС.

Участниците в безсрочната протестна акция вече издигнаха барикади във вътрешния двор на Върховния съвет на Крим и са прекарали нощта, греейки се около огньове, разпалени в метални варели, съобщи РИА Новости. Исканията на протестиращите рускоговорещи жители на Крим са депутатите да не признават новата власт, която е завзела властта в Киев след безредици и сблъсъци.

Друго основно искане е възстановяването на конституцията на Крим от 1992 г., в която автономната република имаше свой президент и независима външна политика.

Протестиращите настояват да се проведе референдум, на който жителите на Крим да избират пътя за по-нататъшното развитие на региона: в сегашния статут на автономна република в състава на Украйна, като независима държава или в състава на Руската федерация.

Междувременно се очаква парламентът на Украйна да одобри днес новото правителство. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4639 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Истината

2014.03.06 | 13:00

6
Империята на злото Русия отново се опитва да вкара света във война! Този път обаче това не е Грузия, а Украйна. И тя ще отвърне на удара! И то здраво! А също така тя граничи и с държави членки на НАТО! Внимавай, Путине, че една грешна стъпка може да се окаже фатална!

2014.03.06 | 13:00

5
Защо украйнските "мирни протестиращи" могат да завземат законно сгради, а руснаците не?!
Български офицер

2014.03.06 | 13:00

4
КаПУТИН го чака съдбата на Янукович и Николае и Елена Чаушеску..........!!!
Български офицер

2014.03.06 | 12:59

3
Украинците от Западна Украйна да изпратят СС Батальоните - "Нахтигал" и "Роланд" и да изтрепят в Крим - Руската Червена Болшевишка сган ..........!!! НИЕ ще им помогнем.........!!!
Дресировчикъ из"ВИТЯЗ"

2014.03.06 | 12:59

2
Дорогой офицер,Я сделаю от тебя,нежнии и ласковой голубчик.Будешъ летатъ на волю.Для хорошего человека-не жалъко.

2014.03.02 | 20:54

1
Tezi sa metejnicite plateni ot iztoka! Qsno e i na malko dete!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини