Абитуриенти ще заменят лъскавите дрехи с бели тениски

  • 26 февруари 2014 10:34

  • 3502
  • 2
Абитуриенти ще заменят лъскавите дрехи с бели тениски
© Булфото

Абитуриентите от 2-ра Английска гимназия са решили вместо рокли и бляскави тоалети в деня на своето изпращане да облекат бели тениски, символизиращи надеждата. Така те искат да заявят своята подкрепа към т.нар пеперудени деца.

Един от инициаторите – Искра Букова разказа в предаването „Преди всички“ по БНР, че разбират за проблема от интернет: "Като видяхме за какво става въпрос, проучихме добре заболяването".

Няколко момичета представят идеята си на целия випуск и всички решават да я подкрепят.

"Отидохме и казахме на родители си, че на изпращането искаме да направим това, че не искаме да купуваме нови рокли. Искаме да направим нещо добро и да бъдем запомнени с добро. Родителите ни ни подкрепиха на 100 процента и напълно застанаха зад нас", сподели още Искра Букова.

Тя каза, че към кампанията интерес са проявили от 18-то и 22-ро училище в София.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3502 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.25 | 16:33

2
бараво,хубава идея,да се спре порочната практика,да се харчат хиляди за една нощ.
Gost

2014.03.25 | 16:33

1
Не е вярно, Уважаеми Господа,че само 8 (осем) дечица боледуват от Епидермолизис Булоза. Броят им е над 60 (шестдесет). Има асоциация на болните от това заболяване. Колкото и да Ви е чудно има частично лечение. Най-просто обяснено - Заболяването представлява липсата на ензим, който отговаря за осъществяване връзката между кожата и подкожието. При най-малката травма се получава оток, който се разраства и впоследствие става рана. Децата не могат да се хранят и приемат в най-добрия случай пасирана храна за да не кърви хранопровода. По принцип в някои случаи се израства с пубертета. Руснаците стимулират производството от самия организъм на този ензим, който не е в достатъчни количества и децата компенсират този недостиг за около половин-една година

Добави коментар

Водещи новини