За чистка в ДФ "Земеделие" аларамират от ГЕРБ

  • 21 февруари 2014 15:46

  • 1724
  • 3
За чистка в ДФ "Земеделие" аларамират от ГЕРБ
©

За масови уволнение от тази сутрин в ДФ "Земеделие" алармираха на брифинг в парламента депутатите от ГЕРБ Красимир Ципов и Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Те твърдят, че днес ръководството на фонда е връчвало масово заповеди за освобождаване на експерти в централната администрация - най-вече от IT-отдела, правната дирекция и вътрешния одит. По груби сметки на двамата около 100 души са  засегнати от "чистките" в структурата.

Само в рамките на изминалия месец 56 директори на дирекции бяха уволнени, припомни Караянчева. Според информацията, с която в ГЕРБ разполагали, е наета външна фирма да поддържа всички комуникации в ДФ "Земеделие".

Закрит ли е IT-отделът, за да се "вкара" външна фирма, която да осъществява всички комуникации, попита Караянчева. Тя коментира, че ако това е така, е абсолютно незаконно, защото има конфиденциални данни за ИСАК, за разплащания със земеделски производители, както и бъдещи плащания. С този акт ръководството на фонда нарушава и европейските изисквания и  затова от ГЕРБ искат отговор дали има риск от отнемане на акредитацията на разплащателния орган, най-вече заради несъответствия със евростандарти, засягащи регламента за човешките ресурси.

От партията настояват и за отговор дали има преструктуриране във фонда и на базата на какъв нормативен акт. Устройственият правилник на структурата се приема с постановление на Министерския съвет, обясни Ципов и посочи, че последното  изменение е от юли 2012 г, а в последните няколко броя на "Държавен вестник" няма публикувана промяна, приета от МС, в правилника на ДФ "Земеделие".

Опозицията, която през идната седмица ще реши дали да поиска изслушване в парламента и в ресорната комисия по случая на министъра на земеделието и на директора на фонда, е притеснена също дали страната ни няма да загуби парите по европейските програми за земеделие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1724 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
анонимен

2014.08.31 | 22:56

3
Едно е сигурно пак рязани от ДПС ще слагат. БОКЛУЦИ!!!!

2014.08.31 | 22:56

2
Да изчистят и министерството на образованието начело с дъртата министърка. Там никой нищо не върши и няма намерение за реформи
БОЗДУГАН

2014.08.31 | 22:56

1
ТИКВО ПРОСТА ИНАЙБАНА , НИКАКВИ АБВ-та , БПС-та ,ДПС-та турчета ,гербаджийски ТИКВЕТА , дудучета и разни други ХЮМНЕТА ! САМО АТАКААААААА ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР !!!

Добави коментар

Водещи новини