Стоянович проверява Класическата за азбест

  • 20 февруари 2014 07:03

  • 668
  • 0
Стоянович проверява Класическата за азбест
©

Ремонт за над 2 млн. лева е причината Класическата гимназия в столицата от няколко дни да се тресе от скандали. Толкова са европарите, които културното министерство е вложило в обновяването на старата сграда на ул. "Баба" 16 в квартал "Модерно предградие".

Със заповед на министър Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето, училището трябваше да започне преместването си в нея от този понеделник. Учители и ученици обаче са разделени - част от тях отказват да освободят сградата на 13-то училище на Женския пазар, която обитаваха по време на ремонта. Един от аргументите им е, че мястото на училището, което е със статут на културен лицей, е в центъра на града. Друг от мотивите е, че ремонтът е направен некачествено и сградата всъщност е дори опасна, защото в нея има азбест.

"Ситуацията в НГДЕК е абсолютно патова. Тече гражданска война и има тежко разделение дали училището да остане в сградата в центъра на София, която е в лошо състояние, или да се върне в ремонтираната сграда в столичния квартал "Модерно предградие", заяви пред БНР министър Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,.

Темата дали мястото на Класическата гимназия е в центъра или предградията, от няколко дни е подменена от друга - опасна ли е нейната сграда. След ремонт, направен с 2 млн. лева от Брюксел, стана ясно, че въпреки това в зданието на ул. "Баба" е останал лизардит. Това е азбестов минерал, опасен за здравето, заяви проф. Огнян Петров от Института по минералогия на БАН, който е направил изследването. Експертизата е по искане на Силвия Илиева, майка на ученик в НГДЕК и член на училищното настоятелство.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини