Преходният национален съвет на Либия се премести в Триполи

  • 26 август 2011 10:57

  • 737
  • 0
Преходният национален съвет на Либия се премести в Триполи
© gettyimages

Бунтовническият Преходен национален съвет на Либия се е преместил от своята твърдина Бенгази в столицата Триполи, съобщи ДПА.
Али Тархуни, който отговаря за финансите и петрола в ПНС, обяви снощи на пресконференция, че съветът е започнал работа в
Триполи. Самият Тархуни пристигнал в столицата в сряда часове след като бунтовниците изтласкаха верните на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия сили
от южните райони на Триполи след ожесточени сражения.
Председателят на ПНС Мустафа Абдул Джалил ще се премести в Триполи, когато се подобри сигурността, посочи Тархуни. Той каза, че половината от членовете на ПНС вече са в столицата и са се заели да възстановят реда и да предоставят на населението основни услуги. Преместването се смята за важна стъпка в усилията да се предотврати разпокъсване на страната, отбелязва Ройтерс. Тархуни каза също, че бунтовническото правителство се надява да поднови износа на петрол до два или три месеца и да възстанови пълния обем след година.
Междувременно продължават боевете за сломяване на съпротивата на верни на режима сили в отделни райони на столицата. Продължава и издирването на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия и на членовете на семейството му. Бунтовнически лидери казват, че войната ще свърши едва когато Кадафи бъде намерен "жив или мъртъв".

Двама бунтовници са били убити при въоръжените сблъсъци с прокадафистите в квартала Абу Салим, където се предполага, че се укрива и  Сейф ал Ислям Кадафи.

Последвайте канала на

БТА
737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини