МВР незаконно събира такси за регистрация на оръжия

  • 26 август 2011 07:57

  • 2192
  • 0
МВР незаконно събира такси за регистрация на оръжия
© Булфото

Министерството на вътрешните работи (МВР) събирало незаконно такси за регистрация на газови пистолети и пушки. В различни районни управления на ведомството се взимали различни такси, въпреки че по закон пари за регистрацията не би трябвало да се прибират, оплакаха се любителите на оръжия.

Тарифата била различна. Най-често варирала между 2 и 5 лв. Сумите се прибирали за регистрация на газово и сигнално оръжие, както и на пневматично оръжие с кинетична енергия 24 джаула. Това съобщиха пред в. „Новинар” от Асоциацията на любителите на оръжие (АЛО).

До момента оръжията си са регистрирали 7000 души. „Общият им брой е 500 000”, заяви Десислав Делев, който е член на АЛО. Това означава, че 493 000 оръжия трябва да се регистрират до седмици. Крайният срок е 17 септември. Ако това не бъде направено, освен опашките, които се очертават, собствениците са заплашени от глоба. Тя е 500 лв. „Хората си купуват оръжие и не го регистрират, защото ги карат да ходят два пъти и да висят по гишета", предупреди Делев.

МВР е отказало на бизнеса, който е искал да финансира на 100 процента изграждането на електронна система за регистрация на оръжията, съобщи още оръжейният специалист. Стигнахме до договора и от МВР казаха „не”, допълни Делев.

Последвайте канала на

2192 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини