Хотелиери спасяват сезона с ниски цени

  • 14 февруари 2014 06:41

  • 1991
  • 3
Хотелиери спасяват сезона с ниски цени
©

7-8 хиляди туристи са на ваканция в курорта Банско, но българите са много малко. Почти не се чува родна реч по пистите. Преди няколко дни хотелиерите драстично свалиха цените на нощувките между 30 и 40%, информира „Стандарт“.

"Принудени сме да го направим, защото това е начин да удължим сезона и да си гарантираме гости", призна председателят на Туристическата асоциация в курорта Мариана Спасова.

Предишните години цените падали чак в края на февруари, но имало много естествен сняг и доста повече туристи.

"Концесионерът на ски зоната прави всичко възможно трасетата да са на добро ниво. Но естественият сняг е малко и температурите са твърде високи. Но скиорите и сноубордистите карат, доволни са, защото и цените са ниски", допълва Спасова. В момента в курортния град, който е Зимната столица на Балканите, може да се намери стая само за 29 лева на човек, но не в частна квартира, а в добър тризвезден хотел. А в цената са включени закуска и вечеря. Никога по това време на зимния сезон не е било толкова евтино. В същото време в четиризвездни комплекси може да се ползва същата услуга срещу 39 лева. "От тези ниски цени се възползват най-вече румънци и турци, които понапълниха Банско. Традиционно в средата на февруари има гости от Русия, Украйна и Англия. Заради огромните отстъпки не се забелязва отлив на туристи, но за март почти няма резервации към момента", твърдят хотелиери. Те са категорични, че само с ниски цени, с много малка печалба, могат да спасят сезона. При това се ползват и различни екстри от гостите - басейн, джакузи, сауна. Малките семейни хотели пък предлагат нощувка със закуска и вечеря за не повече от 20 лева на човек. "Надяваме се, че с тези цени ще привлечем туристи и през март. Тогава тук идват най-ревностните любители на ските, които искат да покарат за последно за този сезон", казват собственици на хотели в Банско.

Със специални пакети привличат скиори и в Пампорово. Въпреки че курортът е пълен с туристи, а през уикендите пистите почерняват от скиори, хотелиерите предлагат отстъпки още от 10 февруари. Цената на целодневната лифт карта, закупена на каса, е 53 лв. на ден за възрастен, а полудневната е 38 лв., затова повечето туристи предпочитат пакетните предложения с различни бонуси. Преобладават офертите за поне три нощувки със закуска, вечеря и опция за лифт карта. "Пампорово" АД дава 10% отстъпка при онлайн резервация на 5 и повече нощувки, а при онлайн записване туристите получават промокод за 20% отстъпка и за екипировка под наем, както и ски училище.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1991 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.02.27 | 11:39

3

Банскалии, Вземете си обратно хонорарите от промоутъра цв. цв.!(Цветан Цветанов с препоръка: Изберете българското -24.02.2019 | 12:17)

Експерто

2014.02.24 | 09:48

2
Може и да ги свалят с 98 %, като няма сняг по тревата и камънака ли да карат?Така е много се оядоха и са алчни, хак да им е!
ат

2014.02.24 | 09:47

1
А боровец е пълен леш и няма една свястна писта, не ходете там

Добави коментар

Водещи новини