Над 200 работници в завод в Банско без заплати от септември

  • 10 февруари 2014 20:54

  • 1284
  • 2
Над 200 работници в завод в Банско без заплати от септември
©

Над 200 работници от завода за столове "Пиринска мура" в Банско обявиха гражданско неподчинение, предаде БНР. От септември хората не са получавали заплати.

Отчаяни от безпаричието и напразните обещания, работниците в завода създават инициативен комитет и предприемат конкретни действия в отстояване на правата си. От няколко дни те отиват на работните си места, но отказват да изпълняват задълженията си. С надеждата, че притиснати от сроковете за изпълнение на поредната поръчка за САЩ, собственикът Александър Грос и управителят на дружеството ще им дадат дължимите заплати. 

В късния следобед на разговор с хората в завода бе регионалният лидер на КНСБ в Разлог Димитър Чобанов. "Социалното напрежение се е преродило в гражданско неподчинение. И е готово да се превърне в действие, като блокиране на пътища и други форми на протест, показващи отчаяние и страх от глада. Разговарях с хората. Решиха да си изградят синдикална организация към КНСБ и синдикалното ръководство да подготви пакет от искания и няколко срещи, със съдействието на областната управа и с наша помощ със синдикатите да се опитаме да търсим решение на проблема. Ще бъде трудно, трудно е да бъдеш оптимист при такова положение", заяви той. 

Очаква се и посещение на вицепрезидента на КНСБ и председател на националния стачен комитет Валентин Никифоров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1284 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.12 | 14:42

2
хората казаха 250 000 нови работни места!Някой да е казал че ще са платени?Тъй че траите да не разваляме бройката...

2014.02.12 | 12:57

1
Не мога да разбера защо чак сега сарешили да правят комитет а не в края на септември --кого са чакали и защо са ходили на работа ?????

Добави коментар

Водещи новини