Тираджии блокираха все пак "Капитан Андреево"

  • 10 февруари 2014 10:57

  • 1948
  • 0
Тираджии блокираха все пак "Капитан Андреево"
© Булфото

Над 100 представители на малки превозвачески фирми блокираха около 9:30 часа граничния пункт „Капитан Андреево", предаде БНР.

Шофьорите и техните работодатели предприеха протестните действия, въпреки вчерашното решение на Съюза на международните превозвачи да не се блокира границата до срещата между транспортните министри на България и Турция, планирана за 21 февруари.

Превозвачите протестират срещу решението на турската страна да не признава еднократните разрешителни за превоз. По думите им, от 10 дни техните камиони са блокирани и фирмите търпят огромни загуби, които могат да ги доведат до фалит.

Вчера Съюзът на международните превозвачи обяви, че се отказва от участие в планираната за днес сутринта блокада на българо-турската граница.

Припомняме, в петък, заедно с Националното сдружение на българските превозвачи, двете организации съобщиха, че от днес сутринта блокират границата.

До неблагоприятната ситуация се стигна, след като транспортните министри на България и Турция не успяха да постигнат споразумение по квотата за разрешителни за превози за 2014 година. Въпреки декларираните и от двете страни намерения за решаване на проблема, политически различия и административни пречки все още спъват процеса.

Според президента на турската автомобилна асоциация Четин Нухоглу две български компании за международни превози, разраснали се през последните няколко години, са в основата на проблема между Турция и България, довел до блокирането на границата и задържането на стотици автомобили и шофьори и от двете страни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини