ЮАР блокира 1,5 млрд долара на Либия

  • 25 август 2011 12:13

  • 641
  • 0
ЮАР блокира 1,5 млрд долара на Либия
©

Южноафриканската република блокира приемането на предложената от САЩ в съвета за сигурност на ООН резолюция за размразяване на блокираните авоари на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия и предаването на новото правителство в Либия 1,5 млрд. долара, предаде ИТАР-ТАСС.

Предвиждаше се 1 млрд. долара да отиде в ръцете на новото правителство за работата на неговите структури. Останалата сума се очакваше да бъде разпределена между хуманитарните организации в африканската страна. Представителят на Претория в световната организация Басо Сангу каза: "Не сме против да се дадат пари на хуманитарни организации, но даването пари на либийските бунтовници означава признаването им за легитимно правителство". ЮАР е сред многото африкански държави, които не са признали бунтовниците.

В същото време бивш шеф на Централната банка в Либия Ферхат Бенгдара заяви, че Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия ще опита да продаде част от либийските златни резерви, за да плати защитата си и да посее хаос сред племената в северноафриканската страна. Бенгдара, който се присъедини към либийските бунтовници, заяви че в Триполи има златни резерви на стойност 10 млрд. долара и Кадафи може да е взел част от тях, смята банкерът. Според финансиста беглецът Кадафи вероятно се е насочил към границата с Алжир.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини