Клисарова предлага единен изпит за всяка специалност

  • 07 февруари 2014 11:46

  • 1367
  • 1
Клисарова предлага единен изпит за всяка специалност
©

Единен приемен изпит за всяка специалност да има в университетите. Такава идея даде образователният министър Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна на среща с ректори и работодатели.

Клисарова подчерта, че това е само идея и даде за пример специалността икономика - всички, които искат да се обучават в тази специалност да държат изпит по география и математика, като след това студентът да избере факултета и университета, в който да учи.

Според нея това ще улесни кандидат-студентите. Клисарова посочи, че ако идеята бъде одобрена, то факултетите сами ще решават дали този единен изпит да бъде държавният зрелостен изпит (матурата) или ще въведат собствена система.

Клисарова подчерта, че финансирането на вузовете не може да е само на брой студенти, затова държавните поръчки са добра политика. Всички, които имат желание да учат, ще имат тази възможност, категорична беше Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна и допълни, че кандидат- студентите, които не са приети държавна поръчка, но нямат финансови възможности, могат да се възползват от студентското кредитиране.

По думите й месечните вноски за студентски кредит са между 50 и 100 лева.

Последвайте канала на

1367 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мери

2014.02.10 | 20:11

1
Такава идея даде образователният министър.... Идеята е уникална - нищо че беше точно така допреди 20 години...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини