Хора срещу багери в Гео Милев

  • 05 февруари 2014 08:33

  • 1610
  • 3
Хора срещу багери в Гео Милев
©

Жители на столичния квартал „Гео Милев” блокираха улица, за да забранят достъпа на багери и камиони до площадка и градинка около блока им. Хората обясниха, че от 8 месеца протестират срещу строежа до жилищната им сграда, който според тях е незаконен – обхващал територия, която по нотариален акт била тяхна собственост, информира БТВ.

На място в квартала пристигна полиция, както и изпълняващ длъжността кмет на район Слатина - Наталия Стоянова. Зад загражденията под засилена частна охрана обаче строителната дейност продължава.

„През 1999 г. за първи път е продаден имотът. Досега е препродаден 4 пъти. Единственото решение за тези хора е да заведат граждански иск в съда”, заяви Стоянова.

Протестиращите обаче недоумяват защо те трябва да завеждат дела, след като общината не си е свършила работата и е продала неправомерно имота, и то няколко пъти. Освен това част от хората обясниха, че вече са подали жалба до общинските власти, но „главният архитект Диков не е благоволил да премести папката и да се разгледа случаят”.

Без да изчака решение по казуса, строителят е отрязал 37 дървета и продължава работата си. Недоволните граждани пък се заканиха всеки ден да блокират улицата и пътя на машините до строежа.

Последвайте канала на

1610 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Нема леви,нема десни!-Цакайте БАЛЪЦИ!

2014.10.22 | 13:33

3
Лапайте теслата дръвници.Нали това искахте през 89-та?Демокрация!!!Какво си мислехте-сега ще стане РАЙ-реституции,на дедо нивицата или дюкянчето,кой какво прави-продава,купува -не се знае.Ами подхвърлиха ви трохите,докато заграбят всичко.А сега ще ви вземат ОБРАТНО всичко,и нивици и имоти и дюкянчета.И панелките ще ви вземат-нали земята под тях не е ваша.
ddd

2014.02.06 | 18:02

2
пак се е облажил някой общински съветник и кмет на район
Борещ се за правда

2014.02.06 | 18:01

1
Дела има, чакат се решения от съда, но инвеститорът явно се уплаши от появата на Татяна Лолова с изявата си за този казус, затова се засили толкова. Така както незаконно отсече 37 дървета без разрешително, така и си прави каквото си иска и сега. Но няма да стане, защото никой от протестиращите няма да го позволи, ако трябва фирмите, съучастващи му ще го отнесат. Обстановката е много нажежена!

Добави коментар

Водещи новини