Първокласник = 100 лв.

  • 25 август 2011 06:54

  • 2002
  • 0
Първокласник = 100 лв.
©

Около 100 лева струва подготовката на един първолак за новия 15 септември, установи проверка на Труд из книжарниците. В тази сума влиза всичко от т. нар. “списък на учителката” плюс среден клас ученическа раница. Търговците в момента не си правят експерименти да вдигат цените, защото конкуренцията е жестока, големите хипермаркети предлагат изобилие от стока, а семейните каси са доста отънели.

Учебните пособия излизат около 40-50 лв., обясниха книжарки, които през последната седмица усилено продават стоката си на родителите на първолаците. Тук влизат задължителният комплект от тетрадки с широки и тесни редове - около 80 ст. на бройка. Важното е да са с 40 листа, тъй като има и с по 20, но те бързо свършват, обясниха педагожки. Задължително е да се купят около 10-ина химикалки за цялата година. Не е нужно те да са специални, а да са удобни. В комплекта влизат още етикетите, подвързиите, както и блокчето за рисуване и боите. По-специално внимание трябва да се отдели на несесерите за пособията. Пълните са около 25-30 лева, които са с по-два комплекта. Те излизат по-изгодно от празните несесери, в които сами набавяте флумастерите, моливите и приборите за чертаене. Гумичките са в най-различни форми и цветове - има от 20 ст. до левче.

Топофертата тази година е иновативен продукт, внос от Испания. Това са чантите Color me mine (“Оцвети ме сам”). Уникалното е, че тя е покрита с иновативен материал, върху който може да се рисува с включените към нея специални флумастери. Така всяко дете може да създаде своя уникална чанта. Color me mine е в три модела: раничка с цена 29,80 лв., спортна чанта на същата цена и чанта за малките дами за 22,80 лв.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини