Страната ни с отличие за най-добър щанд на туристическо изложение в Истанбул

  • 04 февруари 2014 10:01

  • 1440
  • 1
Страната ни с отличие за най-добър щанд на туристическо изложение в Истанбул
© Булфото

България получи най-високото отличие за най-добър щанд на международното туристическо изложение в Истанбул, съобщиха от министерството на икономиката.

Наградата е определена в изключителна конкуренция с националните щандове на 71 страни и още 150 провинции и региони, предаде БТА.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев коментира, че за първи път в последните години туризмът е обявен като самостоятелна политика и има обособен бюджет, който е в пъти по-голям от досегашния, а първите резултати са промененият подход за визията и присъствието ни в световните форуми по туризъм.

В Истанбул страната ни участва за първи път с два щанда, като особено впечатление за домакините беше представянето на българските зимни курорти. Ботев посочи, че се очертава устойчива тенденция, според която туризмът ни се превръща и в привлекателно инвестиционно поле. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1440 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
anonimen

2014.02.20 | 08:47

1
zaşto ne komentirate ...prosti kopeci....gladni kuçeta...znete da laete samo naprazno.nese nayadohte na laynata na turcite...bahte prosti prosti şe si ostanete.za sıjelavane ste...

Добави коментар

Водещи новини