Виталий Кличко: Украйна е пред гражданска война

  • 04 февруари 2014 09:41

  • 1847
  • 3
Виталий Кличко: Украйна е пред гражданска война
© gettyimages

"Украйна е на прага на гражданска война", каза Виталий Кличко, предаде Интерфакс.

Лидерът на Украинския демократически алианс за реформи (УДАР) заяви, че проблемите в страната са огромни и могат да прераснат във вътрешен въоръжен конфликт, който да вземе много жертви. "Може да загубим Украйна и там да бъде въведена диктатура", добави световният шампион по бокс. Според него ситуацията е напрегната и може да се промени много бързо.

Страната бе обхваната от протести след като парламентът в Киев прие редица ограничителни закони. Въпреки че Върховната рада отмени спорните актове, напрежението се подклажда и от двете страни. Опозицията смята, че е необходима радикална промяна на Конституцията, която да прехвърли част от пълномощията на президента към законодателната власт. Управляващите твърдят, че са направили достатъчно отстъпки. Държавният глава Виктор Янукович вчера нарече протестиращите "екстремисти".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1847 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Заблуда

2014.02.08 | 11:53

3
Конфликтът е между полските и руските украинци. Горките не знаят, че и едните и другите са българи.

2014.02.06 | 04:04

2
Ти пък къде се издриска. Ами те всички по света са Българи, тогава. И Спартак е Българин и Александър Македонски е Българин и Руснаци и поляци и и и и ......Американците не са ли Българи и те???? Я си лягай че много ти се приповдигна самочувствието а и си се понапил.
123

2014.02.05 | 12:33

1
Ами гражданска война ще е заради такива като вас. Истинска промяна не се прави със сила.

Добави коментар

Водещи новини