iWatch ще се зарежда с махане на ръката

  • 03 февруари 2014 16:53

  • 2273
  • 0
iWatch ще се зарежда с махане на ръката
©

Apple проучват сериозно различните възможности за снабдяване на бъдещия смарт часовник iWatch с допълнителни порции енергия, информира неделният брой на "Ню Йорк Таймс".

Според изданието в момента инженерите на технологичния колос изпробват различни варианти за зареждане като преобразуване на слънчевата енергия в електричество или електромагнитна индукция, пише inews.bg.

Първият метод предполага поставянето на соларен панел върху дисплея на iWatch, докато вторият е свързан по-скоро с използването на безжична технология, вероятно под формата на поставка, върху която часовникът ще бъде поставят при зареждане.

Трети метод пък е свързан със зареждане на батерията от движенията на ръката – метод, който е използван в много от съвременните часовници, пише щатското издание. За подобна технология Apple са получили патент още през 2009 г.

Желанието за използване на допълнителни източници на енергия освен традиционната батерия, се корени във факта, че смарт часовникът ще е захранван от комплексен процесор, който ще я изтощава прекалено бързо.

В материала си "Таймс" още веднъж повтарят слуха, че смарт часовникът на Apple ще има извит сензорен дисплей – една от последните новости при мобилните устройства.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини