Филм показва безскрупулното управление на Муамар Кадафи

  • 03 февруари 2014 15:49

  • 7920
  • 9
Филм показва безскрупулното управление на Муамар Кадафи
©

Филм на Би Би Си с неизлъчвани досега кадри показва безскрупулния начин на управление на покойния либийски лидер Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия. В "Тайният свят на Кадафи" приближени на диктатора разказват за нечувани досега негови деяния, пише "offnews.bg".

Една от скандалните истории, които разказва филмът, е за мъж, завързан за две коли и разкъсан, защото се оплакал, че Кадафи бил спал с жена му.

Свидетел разказва още, че на 22 декември 1992 г., почти 4 години след като полет 103 на "ПанАм" бил взривен над Локърби, по заповед на Кадафи бил свален Боинг 727 на либийскa авиокомпания. В този ден загинали 157 души, а номерът на полета бил сходен с този на "ПанАм" - 1103.

Въпреки множеството изявления по същия повод на пилоти на военни самолети, авиодиспечери и служители на авиокомпании, Аужали е първият висш служител, дал информация "отвътрте". На въпрос дали е сигурен в това, което казва, бившият либийски посланик отговоря: "100 процента".

Аужали разказва още, че на борда на катастрофиралия либийски самолет била сложена бомба, която обаче не избухнала. След като разбрал това, Кадафи наредил самолетът да бъде свален в близост до летището в Триполи.

Според Аужали причината за това смъртоносно деяние била чрез контролираните от властта медии да се покаже на Запада, че от наложените санкции след Локърби са ощетени либийските граждани. Нещата били представени така, че свалянето на самолета да изглежда като "западен тероризъм".

Официалните изявления относно инцидента, взел над 157 човешки живота, били различни. Обвинени за ицидента били либийски пилот и неговият навигатор, след което и двамата били вкарани в затвора.

Екипът на Би Би Си интервюира и беглеца от американското правосъдие Франк Терпил, който е ръководел организация за политически убийства на дисиденти в чужбина по поръчка на Кадафи.

"Кадафи смяташе, че всеки дисидент трябва да бъде елиминиран", казва Терпил.

Швейцарският инжинер Урс Тинер, работил за "найстрашния човек на света" Абдул Кадир Хан (който разработвал ядрени оръжия за Пакистан и въртял нелегален пазар за ядрени технологии), заявява, че Кадафи бил един от от най-доходоносните им клиенти.

Филмът разкрива и доказателства за това, че Кадари е злоупотребявал сексуално с млади момичета. Жена, която е била негов телохранител и сега живее в скривалище, разказва, че всички се страхували от него. "Една нощ станахме свидетели на екзекуцията на 17 студенти. Те бяха простреляни. Беше ни забранено да крещим. Трябваве да изглеждаме развеселени", разказва бившата охранителка на Кадафи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7920 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Vengeance

2015.04.08 | 05:22

9
Да им е честита на либийците демокрацията, да видят хубаво ли е. Сега сигурно ще изкарат Кадафи най-големия боклук, но пазеше страната си от ислямистите и западните колонизатори, които я налазиха сега. Времето ще покаже кой прав и кой крив, но тоя "филм" сме го гледали много пъти вече...То и за Виетнам има 1000 филма, показващи как САЩ печелят, но реалността е коренно различна.

2014.02.09 | 05:58

1
къде е тази демокрация бе човекоподобно с мозък на кокошка.
Иван

2014.02.11 | 20:05

8
Дали във филма се споменават и следните факти: Mладоженците са получавали по 50 000 $ за да си купят свой дом. И електричеството е било базплатно за ВСИЧКИ хора. Всяко либийско семейство получавалo годишно общо хиляда долара от дотации. Помощта за безработица е 750 долара. Преди Кадафи 1/5-та от либийците са били неграмотни, той е направил образованието БЕЗПЛАТНО и на високо ниво…Здравеопазването също е било БЕЗПЛАТНО и висококачествено. Заплатата на една медицинска сестра с най-ниска квалификация е била 1000 долара. Всички кредити са били безлихвени, 0% по закон. Ако либиец си купувал автомобил, правителството му плащало 50% от цената. Цената на бензина била 0,14 $. Всеки гражданин, желаещ да стане земеделец му се давало за безплатно ползване земя…и още много други помощи за хората. 1-ви юли, 2011 година, 1,7 милиона либийци се събраха на Зеления площад в столицата Триполи, за да протестират срещу решението на НАТО да бомбардира Либия… Май американците ни спестиха много от истината за Либия!

2014.02.11 | 20:04

7
Да бе, то много лошо беше при Кадафи, затова навремето сумати българи избягаха от България и отидоха да работят в Либия

2014.02.11 | 20:04

6
Тоя скот беше приятел на нашите комунистически вождове. Смърт и само смърт за гадовете!!!!!!!
Любо

2014.02.11 | 20:04

5
Не им стига на гадовете, че унищожиха една просперираща страна и я вкараха в каменни век, не им стига това, че убиха човек, бащата а народа, който официално нямаше никаква власт, от която да се отказва, заровиха тялото му никой да не го знае къде е, сега искат да го очернят така, че убийците му да изглеждат бели. Уви , един п..рас вече даде фира,... другите да си чакат реда!

2014.02.11 | 20:04

4
Ако Либия е била просперираща страна значи ти си полуидиот проспериращ към идиот, бащата на тъпотията. Ти ходил ли си в Либия бе патурко нещастен. Знаеш ли че ако споменеш името на Кадафи по какъвто и да е повод и на какъвто и език да говориш те прибират за изясняване на фактите. Аз съм бил там живял съм видял съм с очите си и не искам да слушам разни простаци които не знаят за какво става въпрос. Лайно рядко на лопата дето не стои, затваряй си вонящата уста и си заври главата в гъза и без това от нея полза нямаш.

2014.02.10 | 23:13

3
пак се опитват да ме лъжат! стига де, все сме чели нещо, знаем че хората са живели осигурени, пазени от "демокрацията". не стига че съсипахте страната, ами и не се спирате да плюете
147

2014.02.10 | 18:43

2
То за умрелите може да се говори вече всичко, но най-важното е, че няма никакво значение кой какво ще каже.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини