Представят подобрения вариант на рейтинговата система на ВУЗ - овете у нас

  • 31 януари 2014 08:41

  • 1600
  • 2
Представят подобрения вариант на рейтинговата система на ВУЗ - овете у нас
©

Министърът на образованието и науката проф. Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна ще представи резултатите от усъвършенствания вариант на рейтинговата система на висшите училища в България.

Данните ще дадат по-ясна представа на министерството трябва ли да се работи с държавна поръчка и дали и кои специалности е нужно да бъдат финансирани от държавата. В някои случаи държавните средства се харчат ненужно за специалности и професионални направления, твърдят от министреството, предаде ТВ 7.

Според министър Клисарова е погрешно да се разрешава държавна поръчка в размера, поискан ВУЗ - овете.

Новото тази година е, че е повишена издръжката за техническите и природоматематическите науки, а целта е университетите да бъдат стимулирани да откриват повече места в тези специалности.

Рейтингът на висшите училища е изготвен на базата на 11 критерия, разделени в три направления – учебен процес, научни изследвания и реализация и връзка с пазара на труда.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1600 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
10

2014.02.03 | 09:31

2
Абе системата за промиване на моз...аа, пардон, "образователната система" в БГ е пълна пародия! Не учат как, а какво да мислим, да сме послушни роби на системата! Само се индоктринира, и се убива креативността! В България, висшисти миещи кенефи се ринат с лопати! В домашното образование е истината! Тъпите университети, да вземат и да си променят политиката, да дават и на хора без дипломи да могат да учат, като просто държат изпит или тест, наравно с другите! Какво ако някой няма диплома...той може да се образовал у дома, да е по-знаещ дори от протежетата на ситемата, това не е ничия работа неговата обща култура, и не знам си какво...ей за това университетите в БГ са празни, и корумпирани...Не на училището, да на познанието и образованието!

2014.02.03 | 09:31

1
Повишават издръжката (парата)за техническите науки.Перфектно.Браво.Значи се отпускат и наливат нови финанси в червено-комунистическия бастион наречен Технически университет.За никого не е тайна че това е университета с най много осветлени агенти доносници и сътрудници на ДС.Като се започне от ректора и главния им секретар и още десетки професорчета и доцентчета все още работещи там.Колко и пара да постъпи все ще я окрадат.Да са ви честити новите финансови приходи червени комунистически крадливи другари.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини