Откриха лидер на украинската опозиция, изчезнал преди седмица (видео)

  • 31 януари 2014 07:35

  • 1713
  • 0
Откриха лидер на украинската опозиция, изчезнал преди седмица (видео)
© Getty Images/Guliver

Изчезналият на 22 януари лидер на украинското протестно движение "Автомайдан" Дмитро Булатов е бил открит, предаде руският информационен сайт Лента.ру, позовавайки се на съобщение във Фейсбук страницата на депутата от опозиционната партия "Баткившчина" Юрий Стец, информира БТА.

Информацията за откриването на Булатов беше потвърдена от негови познати, а изданието ТСН публикува снимка на активиста, на която се виждат травми по лицето му. Изданието твърди, че Булатов е бил открит край село в района на град Бориспол, недалеч от Киев. Трийсет и пет годишният активист разказал пред журналистите, че бил отвлечен и подложен на физически тормоз - били го, отрязали ухото му и се опитали да го разпънат на кръст. Той казал, че не знае кой го е отвлякъл, но по думите му похитителите говорели с руски акцент.  Булатов беше обявен за издирване, след като роднините и приятелите му изгубили всякаква връзка с него на 22 януари тази година.

Той е един от водачите на т. нар. "Автомайдан" - движение на протестиращи шофьори, организирал зрелищни акции пред извънградската резиденция на държавния глава, станала символ на корупцията. Не се уточнява къде се намира в момента Булатов, отбелязва Лента.ру.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини