Нова опасност от ТИР-блокада на границата с Турция

  • 30 януари 2014 17:03

  • 1698
  • 1
Нова опасност от ТИР-блокада на границата с Турция
© Булфото

Отново има опасност от напрежение сред превозвачите на българо-турската граница. Причина за това е, че все още не можем да проведем двустранна среща, на която да договорим квотата за разрешителни за превози за 2014 година. Това обяви Димитър Ганев - изпълнителен директор на „Автомобилна администрация", цитиран от Money.bg.

„Заявили сме това наше желание още миналата година. Министърът на транспорта Данаил Папазов каза, че е направил това още юли месец, ние, отделно в едно писмо през ноември месец, сме уведомили колегите от „Автомобилна администрация" в Турция, че искаме такава двустранна среща", допълни Ганев.

От Администрацията обаче не са отговорили на желанието за такава среща, а директно са изпратили разрешителните, които са съгласно квотата, договорена през 2012-а за 2013 година. "Не сме съгласни с тази квота, защото считаме, че не е удобна за нас", уточни обаче Димитър Ганев.

"В тази връзка, спазвайки принципа за реципрочност, ние им изпратихме същия брой за разрешителни, който те са ни изпратили на нас, и отново заявихме нашето желание за среща. Тук възниква един проблем, който се състои в това, че на турците им трябват твърде много разрешителни, за да транзитират в България. По квотата, която е от 2012 година, са получили 250 хиляди разрешителни", допълни Ганев.

По думите му вследствие на този конфликт може да се стигне до затваряне на границата с Турция от опашка от камиони.

Последвайте канала на

Novini.bg
1698 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тираджия

2014.02.07 | 21:55

1
Ганев,във турция институция от рода на "автомобилна администрация"---НЯМАААА.За останалото съм съгласен.

Добави коментар

Водещи новини