Спипаха крадците, обрали приюта на отец Иван

  • 28 януари 2014 13:37

  • 1778
  • 3
Спипаха крадците, обрали приюта на отец Иван
©

Полицията в Лом залови трима млади роми, които разбили и обрали две къщи от комуната на отец Иван в монтанското село Якимово, информира Труд.

Сред задигнатите вещи бе и машина за месене на тесто, с която свещеникът планирал да приготвя хляб за питомците си. През миналата седмица отец Иван откри, че апаши са взломили и опустошили сграда, използвана за склад. Крадците изнесли тестомесачка, трифазен електромотор, метални рафтове и брашно. От друга къща пък били отмъкнати, хладилник, кабели, тръби и радиатори за парно.

Полицаите влезли в дирите на апашите и задържали Тихомир С. (19 г.), Николай Р. (18 г.) и Алберто А. (17 г.) от село Черни връх. Момчетата, които са криминално проявени, признали, че са задигнали машината и другите метали, разглобили ги и ги продали като вторични суровини. Срещу крадците е образувано досъдебно производство.

"Ще търсим нова машина за хляб! Разбирам, че и крадците са бедни и гладни, но те крадат от още по-бедни и нещастни хора от тях. А и съм сигурен, че възрастни са пратили момчетата да крадат. Вече не знам какво да правя? Нямам пари за видеонаблюдение на цялото село, нито да подържам охрана. Ще говоря с полицията по-често да наобикаля имотите ни", заяви отец Иван. Той е закупил в село Якимово 50 къщи, в които е настанил 135 бездомници.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1778 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
МАНГО

2014.01.29 | 09:09

3
Ще става и по зле,ако държавата не вземе спешни мерки Ако сега се продава село заедно с циганите то ще дойде време и за някой град.Заради електорат политиците забравиха за БЪЛГАРИЯ.СРАМ ЗА ДЪРЖАВА И НАРОД.циганизацията е налице.

2014.01.29 | 09:08

2
ми кво бездомниците 4е пазат,ква им е работата,ма кво да кажеме за бедните възрастни хора които сами трябва да се оправят с кражбите,а както гледам напоследък то вече не се считат и за престъпление.И кво ако ме ограби гладен,той е в правото си така ли?

2014.01.28 | 23:30

1
АМИ ще продължаваме да четем за такива цигански обири,нападения,продажби на села.Защото ние тук си пишем,оплакваме се,политиците и законотворците изобщо не ни четат.Единственото спасение донякъде е от това,което БАРЕКОВ предлага.Такива крадливи циганета,щом са напуснали училище да се пращат в КАЗАРМИ,КЪДЕТО ДА ДОБИЯТ ПРОФЕСИЯ,ДОРИ СТРОИТЕЛ.Има много добри мерки за всички в неговата програма,за майки,ученици,работещи,пенсионери,за текущи сметки,отмяна на плоския данък,избор на РПУначалници,съдии,прокурори.изкупуване на продукцията на селяните.Но всички са против него,мразят го,нанасят му удари.Затова си заслужаваме политиците,които първи се опълчиха на Бареков,че и ние сме същите,дудук и не знам какъв си...АМИ ДА НИ КРАДАТ,УБИВАТ ЦИГАНИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини