Младежите, пребили жестоко Метин, си прехвърляли вината

  • 28 януари 2014 09:14

  • 2716
  • 1
Младежите, пребили жестоко Метин, си прехвърляли вината
©

Тримата младежи, задържани за жестокия побой на българина от турски произход Георги Димитров Метин, си прехвърляли вината един на друг, съобщава "Труд".

28-годишният Метин бе нападнат и пребит с ритници и железен прът през ноември м.г. на столичната ул. "Пиротска". След побоя той получи черепно-мозъчна травма и днес бере душа в Германия, където бе отведен от роднини.

Веднага след инцидента стана ясно, че биячите му го сбъркали с арабин и се нахвърлили върху него, без да им е казал и дума. Дни по-късно зад решетките бяха прибрани 26-годишният Джоно Младенов, Иво Тилков (28 г.) и Момчил Милчов (29 г.). Оказа се, че цял ден преди това тримата пили ракия и бира в близко заведение и били безпаметно пияни.

"Труд" научи, че и тримата са дали обяснения по случая. Двама от задържаните посочили, че железният прът бил на третия. Той пък заявил под клетва, че преди нападението дал оръжието в техните ръце.
Така или иначе спор, че Джоно, Тилков и Милчов са били на местопрестъплението няма. Едно от доказателствата на прокуратурата е, че и тримата са разпознати от свидетели, които станали неволни очевидци на зверския побой. Вторият коз в ръцете на държавното обвинение е кръв, открита по обувката на един от биячите.

ДНК експертиза, чието заключение наскоро станало готово, доказала, че кръвта по подметката е на Метин. Сега трасологична експертиза трябва да установи кои от ударите по Метин са били нанасяни с тази обувка.

Самият той от момента на побоя бил в много тежко състояние и нямало как да му се проведе разпит.

Преди няколко дни Джоно, Тилков и Милчов са пуснали молби до съда, с които настояват да бъдат освободени от ареста. Все още заседанията не са насрочени, пише "Труд".

Последвайте канала на

Десислава Станева
2716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Ганьо Ninja

2015.05.13 | 17:43

1
Трима срещу един!Колко сте жалки и смешни.

Добави коментар

Водещи новини