КНСБ: Не е прецедент да се ликвидират предприятия, а работниците да остават без пари

  • 28 януари 2014 09:05

  • 1126
  • 2
КНСБ: Не е прецедент да се ликвидират предприятия, а работниците да остават без пари
©

Депутатите от Атака предлагат дължими заплати да се плащат включително и с имущество на собственика на предприятието. Според президента на КНСБ Пламен Димитров, не е прецедент да се ликвидират предприятия, а работниците да остават без заплати, информира БНР.

"Небезизвестният Николай Банев продължава да владее и Русалка, ама не плати заплатите на Полимери, кои то фалира, изчезна. Не плати заплатите в Елма Троян, която я няма вече. Хората имат да вземат. И Банев е известен, че е собственик на Русалка.  Аз мисля, че трябва по-внимателно да се види, да не се коментира само през заглавия във вестници: взеха му колата на тоя, пък той дължи това, а да видим каква е рационалността в подобни действия и и до къде да стигне отговорността. Аз не казвам да му събуят гащите на този и да му ги вземат. Но все пак да има някаква разширена възможност за покрива на задълженията. Това е идеята", каза той.

Депутатите от Атака предлагат и опростена процедура по присъждане на дължимо възнаграждение от съда. Мярката е заимствана от европейски практики, където действат ускорени процедури по трудови спорове. С друга промяна се предлага работодателя да не може да уволни работник или служител, който е ищец по трудов спор срещу него, през времето докато трае спора и до шест месеца след неговото приключване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1126 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.01.28 | 19:02

2
Кнсб-то си е една корумпирана организация що не протестират че заплатите са малки или им запушват усетите с кинти?

2014.01.28 | 19:02

1
само приказки,колкото да не забравяме ,че има нещо като профсъюзи в България.

Добави коментар

Водещи новини