Пампорово с 30% повече туристи

  • 27 януари 2014 06:14

  • 1699
  • 0
Пампорово с 30% повече туристи
©

От началото на сезона до момента ски-съоръженията на пистите в Пампорово са били ползвани от 30% повече туристи в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи пред журналисти шефката на маркетинга на “Пампорово” АД Таня Маркова. Въпреки липсата на естествен сняг в началото на зимата 90% от пистите и съоръженията работят, пише "Труд".

Българите са най-голямата част от туристите, но има и значителни групи турци, сърби, македонци, руснаци, румънци и британци. От тази зима датчаните също са се върнали в курорта след дълго прекъсване, но най-екзотичната народност са малобройна група тунизийци.

Най-голям ръст има при гостите от Турция - около 30%.

От 25 януари, когато започва ваканцията на турските ученици, в курорта се очакват около 5000 души. 30% е ръстът при ранните записвания на гърците, като тук роля е изиграло и отварянето на прохода “Маказа”.

До дни стартира информационният портал Pamporovo.me, през който онлайн ще се продава всичко, което предлагат петдесетината хотела в курорта. В портала хотелите ще бъдат разделени по категории.

Сайтът ще позволява онлайн купуване на карта, запазване на екип в ски гардеробите и на място в ски училищата, както и записвания за многобройните екскурзии.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1699 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини