Страхил Ангелов: Оставам в БСП, хубаво е да си депутат (видео)

  • 24 януари 2014 13:55

  • 3268
  • 11
Страхил Ангелов: Оставам в БСП, хубаво е да си депутат (видео)
©

Оставам в БСП, заяви пред журналисти в парламента народният представител от ПГ на Коалиция за България Страхил Ангелов.

АБВ е проект на г-н Първанов. Той е мой приятел. Чисто в личностен план аз нямам абсолютно никакви намерения да си развалям отношенията. Аз съм член на БСП и в една такава ситуация винаги ще застана зад партията”, заяви Ангелов.

Във връзка с изключване на Георги Първанов, Страхил Ангелов посочи: „Нашият устав предвижда да бъдеш изключен от партията, но трябва организацията, която те е приела и в която членуваш. В неговия случай става въпрос за Ковачевци, така че там трябва да вземат това решение. Аз съм скептичен, че Ковачевската организация ще вземе такова решение”.

В кулоарите на парламента Страхил Ангелов сподели, че по време на визитата си се е разходил в Дамаск и си е купил сладкиш. Въпреки, че се е стреляло непрекъснато, Ангелов не го било страх. Народен представител е хубаво да си, каза Ангелов.

Пред журналисти в кулоарите на Народното събрание той коментира, че не съжалява за посещението си и е убеден, че на прав път. Изрази готовност и да посети Украйна, ако се организира парламентарна делегация. Той беше учуден, че външният министър Кристиан Вигенин иска оставката му като председател на групата за приятелство със Сирия, защото не е депутат.

Не съжалявам, че ходих в Сирия, защо да съжалявам? Според мен само в България, никъде другаде не съм видял нищо по този въпрос. Според мен няма нищо лошо при ситуацията, която е там, да се посети тази държава. Как да формираме позиция за тази държава и за случващото се там, което в дългосрочен план ще има огромно влияние и върху България също така. Защото екстремизмът и подкрепата за ислямизма спадат вече в цяла Европа и цял свят и всеки заклеймява това явление. Ние сме винаги на опашката, но това е друга тема. В политиката не се горят всички мостове, винаги трябва някъде да остане някакъв вариант, заяви Ангелов.

"Пътуването ми излезе около 1000 евро", отговори той на журналистически въпрос.

Не помислихте ли, че вашата визита в Сирия може да създаде проблеми на Коалиция за България и на Сергей Станишев като лидер на БСП и президент на ПЕС?, попитаха го журналистите.

"Не, на Сергей Станишев по никакъв начин. Много пъти вече го казах това. Той не е бил информиран, не го и питайте, няма нужда, той не знае. Не съм видял някой да го е питал все още. Все още не съм разговарял с него", коментира Страхил Ангелов.

Изслушването ми ще бъде във вторник, защото в момента и председателят на партията не е тук. Ще има такова изслушване, аз имам готовност, няма проблем, поясни той.

Аз се срещнах между другото и с патриарха, знаете ли, че в Сирия живеят милион и половина православни християни? Тук искам да попитам Българската православна църква - единствената, която не е изпратила и един портокал по хуманитарна помощ, нещо, което няма нищо общо с никакъв режим, контрира Ангелов. "Между другото християните воюват на страната на Асад. Християните имаха готовност да бъдат опозиция на страната на Асад, включително и политическа и излизаха да протестират в Дамаск, така беше, прав сте. Само, че сега вече, когато видяха срещу какво са се изправили, те преминаха на страната на Асад. Тоест, който вкара тези екстремисти там, според мен направи грешка и бетонира до голяма степен Асад", добави народният представител от Коалиция за България.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3268 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
99

2014.01.25 | 13:29

5
Този ме изумява как може да има такива тапънари?Той отговаря като малоумен,но какво да се чудя тя цялата му партия е такава.
СБОГОМ БСП/БКП

2014.01.25 | 14:10

11
НЕ СЕ ИЗУМЯВАЙ ТЕ КОМУНИСТИТЕ СА ПРОСТИ И ТЪПИ ПО НАСЛЕДСТВО И ПО РОЖДЕНИЕ ЖАЛКО ЗА НАС ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ДЕЛИМ ДЪРЖАВАТА С ТАКИВА ИЗРОДИ НО И НА ТОВА МУ СЕ НАМИРА КОЛАЯ...
една

2014.01.25 | 14:10

10
По-тъпа физиономия не съм виждала! Освен това тоя не може да каже две думи на кръст, свил уста, сбръчкал вежди и се чуди как да изкара изречението до край!В БСП-то с конкурс ли ги избират тия тъпанари?????

2014.01.25 | 14:10

9
Много ясно че е хубаво да си депутат иначе нямаше куцо кьораво и сакато да се напъват да влизат в БКПто,упс пак забравих,че си смениха името на Бсп...
БОРАТ ТРИФОНИЕВ

2014.01.25 | 13:29

8
ЕДИН ЗА ВСИЧКИ! ВСИЧКИ ЗА ЕДИН! ТИ СИ ЕДИН ОТ ВСИЧКИ НАС!
СОЦИАЛИСТ

2014.01.25 | 13:29

7
ОСТАВАЙ, РЕЗИЛА СИ Е ЗА ВАС, А СЪЩО И НЕГАТИВНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ

2014.01.25 | 13:29

6
Правата лопата и на къра да произвежда, не да смучи от народа.

2014.01.25 | 13:28

4
*утьо.. П*тьо.. Пу*ьо.. Пут*о.. Путь*

2014.01.25 | 13:28

3
Този е един истински политик, който не се влияе от политически интереси.Това, че членува в бсп не означава, че е съгласен със станишев.
jiv2000

2014.01.25 | 13:28

2
Срам и позор е този човек. БСП +ДПС и АТАКА това е равно на още 20 години назад към пропастта.
жорж

2014.01.25 | 13:27

1
ИДИОТ!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини