Предизборната кампания на ПП "Зелените" отново прикрита като граждански протест

  • 23 януари 2014 18:34

  • 2595
  • 6
Предизборната кампания на ПП "Зелените" отново прикрита като граждански протест
© Булфото

Грубият натиск на политическа партия „Зелените“ и нейните креатури „За да остане природа в България” и „Асоциация на парковете” срещу една българска община, в този случай Царево, е особено отвратителен на фона на тоталната разруха, безработица , мизерия и демографски срив в страната.

Още повече, че той се провежда от хора и организации, спечелили десетки милиони лева от нагласени обществени поръчки за броене на птици, делфини, лалугери и червеногуши гъски. Заблуждаването на обществото за някакво желание за защита на природата е основен инструмент на тези организации. Изпитан техен приом е да прикриват политическите си цели зад граждански позиции и протести. Цялата им яростна кампания е насочена срещу желанието на местната власт и на хората от община Царево чрез законен документ – Общо устройствен план да регламентират и да привлекат инвестиции за развитие на този район от Югоизточна България.

Регионът на Странджа е един от най- обезлюдените райони в България. Дори скъпият проект на Политбюро на ЦК на БКП „За ускорено социално-икономическо развитие на селищните системи от 4 и 5-ти функционален тип от граничните райони на Странджанско-Сакарския край „ не помогна. Демографският срив и упадъкът днес са безусловни. Цеховете и заводи, построени от „Странджа- Сакар република на младостта“ са превърнати в руини. Приемането на общи устройствени планове е възможност за създаването на прозрачна, предвидима среда за инвестиции. Ето защо, всяка политическа партия и неправителствена организация трябва да уважат законосъобразните решения на местните власти и тяхната инициатива за самоуправление.

Общият устройствен план на Царево е напълно легитимен документ, приет от Общинския съвет. Кампанията срещу Царево и решението на ВАС е недопустима и непочтена , защото съгласно българското законодателство и Орхунската конвенция приетите общи устройствени планове на общините са необжалваеми. И това е напълно обяснимо, защото в противен случай, всеки недобросъвестен български гражданин или някоя от 3 5000 български НПО, могат да обжалват тези планове и никъде никога нищо да не се случи. Нашето законодателство предвижда решенията за приемане на общи устройствени планове на общините, гласувани от Общинските съвети, да са необжалваеми. Освен в Закона за устройство на територията тази разпоредба се съдържа и в Специалния закон за Устройство на българското Черноморие . У нас съществува разделение на властите и как ще се развива община Царево зависи от местната власт и хората, които са я избрали. Не е работа на политически партии и меркантилни зелени организации да използват желанието за развитието и просперитета на общините за политически цели. Публично достояние е, че вплетените зелени организации и партия „Зелените“ не се интересуват от защитата на природата и околната среда, а се интересуват от печеленето на обществени поръчки чрез натиск с подобни мероприятия и механизми.

Превръщането на една част от България в пущинак, може би е продиктувано от желанието на ПП „Зелените“ за легализиране и декриминализиране на отглеждането на канабис, което беше част от предишната им предизборна кампания през 2013.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2595 6

Коментари 6

Добави коментар

2014.01.24 | 11:37

1
Otdavna ne byah chel tolkova yavno porachkova statiya!
gost

2014.01.27 | 00:03

6
а нещо за канабисчето да кажеш маймуно мръсно-зелена или тое зелено и може а? соросоидна измет долна платена

2014.01.24 | 11:38

4
ПОРЪЧКОВА ТИ Е ГЛАВАТА ЗЕЛЕНА ЕУГЛЕНА ТАКАВА

2014.01.24 | 11:38

2
Точно! Прочетох го по диагонал, така и не видях да цитират кой ги говори тези неща. Абсолютно едно към едно я има в още 2 сайта, единия от които жълтенията факти.бг
един българин

2014.01.27 | 00:02

5
Проблема е в това, че другаря Йордан Цонев (по-точно жена му) има 3 декара (според самия Цонев) в тези местности и при сега действащата наредба, той не може да прави с тях нищо, освен да събира по 2 лева за паркинг.След като изненадващо съда прие устройствения план, а министерството на Околната среда обърна позицията си по въпроса на 180 градуса буквално за един ден, другаря Цонев ще може да си вдигне хотелчето и да си гледа рахата......Само че покрай него ще се съсипе и малкото останали красиви места по нашето черноморие, както стана и с много други места и отрасли в българия, за да се угоди на някой власт имащ или силен на деня партиен другар.....
2

2014.01.24 | 11:38

3
Изплува и в дудуковия ibox и безплатния 19 минути

Добави коментар

Водещи новини